Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Ανέβασε ταχύτητα η βρετανική οικονομία στο β’ 3μηνο 2017 - Παραμένουν οι κίνδυνοι

Moody’s: Ανέβασε ταχύτητα η βρετανική οικονομία στο β’ 3μηνο 2017 - Παραμένουν οι κίνδυνοι
Στο 0,5% υπολογίζει ο οίκος αξιολόγησης την ανάπτυξη του βρετανικού ΑΕΠ κατά το β’ 3μηνο σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας ανάπτυξης μόλις 0,2% του α’ τριμήνου
Η ανάπτυξη της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου πιθανότατα ανέβασε ταχύτητα κατά το β’ τρίμηνο του 2017, μετά το απογοητευτικό α’ τρίμηνο, αν και παραμένουν οι κίνδυνοι, εν όψει και των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., αναφέρει σε ανάλυσή της η Moody’s.
Σύμφωνα με το μοντέλο ανάπτυξης της Moody’s, η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά το β’ τρίμηνο 2017 με ρυθμό 1,9% σε τριμηνιαία βάση και 0,5% σε ετήσια, έναντι ετήσιας ανάπτυξης μόλις 0,2% του α’ τριμήνου.
«Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα δεν εξαλείφει τους φόβους μας ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα τεθεί σε δύσκολη πορεία το 2017», αναφέρεται στην ανάλυση του οίκου αξιολόγησης.
Την ίδια ώρα, η Moody’s εκτιμά ότι, παρά τη διολίσθηση της στερλίνας και την άνοδο του πληθωρισμού, η αδύναμη βρετανική οικονομία αναμένεται να κρατήσει στο περιθώριο την Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England, BoE).
Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της ΒοΕ να αναβάλει τη σύσφιξη της πολιτικής της για αρκετά αργότερα μετά το Brexit, αρχίζοντας να αυξάνει σταδιακά το βασικό επιτόκιο από τα μέσα του 2019.
Η Moody’s αναφέρει ότι οι επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit και το άγχος για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό θα διατηρήσουν το κλίμα για τις γενικές οικονομικές προοπτικές της χώρας κατά το επόμενο έτος σε αρνητικό έδαφος, με τους κινδύνους να είναι καθοδικοί, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι συνομιλίες.
Ο οίκος εκτιμά ότι ο ρυθμός αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να επιβραδυνθεί από 1,8% το 2016 σε περίπου 1,5% το 2017 και 1% το 2018 προτού σταδιακά ενισχυθεί για να εγκατασταθεί γύρω στο 1,8% - ο νέος δυνητικός ρυθμός ανάπτυξης της χώρας μετά την έξοδο, περίπου κατά 0,2% χαμηλότερος σε σχέση με το πού θα διαμορφωνόταν εάν η Βρετανία παρέμενε στην Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης