Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS Wealth: Έρχεται διόρθωση στο ευρώ - Στο 1,18 δολ. σε 6 μήνες

UBS Wealth: Έρχεται διόρθωση στο ευρώ - Στο 1,18 δολ. σε 6 μήνες
Η ΕΚΤ θα αποσύρει το QE πιο αργά από ό,τι αναμένεται
Οι λίγοι επενδυτές που προέβλεψαν το φετινό (2017) ράλι του ευρώ, τώρα υποστηρίζουν ότι το νόμισμα θα αρχίσει να χάνει δυναμική.
Η UBS Wealth Management, η οποία προέβλεψε στην αρχή του έτους (2017) ότι το κοινό νόμισμα μπορεί να ενισχυθεί, βλέπει να έρχεται μια διόρθωση δεδομένου ότι στοιχηματίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ξεκινήσει να αποσύρει το πρόγραμμα της πιο αργά από ό,τι αναμένει η αγορά.
Η πρόβλεψη της για 1,15 δολ. ξεχωρίζει.
«Στην αρχή του έτους, η μανία του δολαρίου ήταν η οργή και τώρα έχει αναλάβει η ευφορία, καθώς οι αγορές έχουν πειστεί ότι η ΕΚΤ θα αρχίζει τη μείωση των αγορών ομολόγων στις αρχές του 2018» είπε ο Mark Haefele της UBS Wealth Management.
«Αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ράλι ευρώ μπορεί τώρα να έχει τελειώσει, τουλάχιστον για τους επόμενους λίγους μήνες» πρόσθεσε ο ίδιος.
Υπάρχει ακόμη και μια πιθανότητα το δολάριο να μπορέσει να ανακάμψει βραχυπρόθεσμα αν η αμερικανική πλευρά εγκρίνει ένα πακέτο φορολογικών μεταρρυθμίσεων ή αυξήσει το όριο του χρέους, δήλωσε ο Haefele.
Η UBS Wealth, που συστήνει στους επενδυτές να κατέχουν ουδέτερη (neutral) θέση στο ευρώ έναντι του δολαρίου, προβλέπει ότι το νόμισμα θα διαπραγματεύεται στο 1,18 δολ. σε έξι μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης