Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Ο S&P 500 μπορεί να ενισχυθεί κατά 9% έως το τέλος του 2018

tags :
UBS: Ο S&P 500 μπορεί να ενισχυθεί κατά 9% έως το τέλος του 2018
Ορθές και όχι επικίνδυνα υψηλές οι αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών
Καθησυχαστική αναφορικά με τη μελλοντική πορεία της Wall Street εμφανίζεται σε report της η UBS, η οποία υποστηρίζει ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να φοβούνται τη συνεχιζόμενη άνοδο της αμερικανικής αγοράς.
Μάλιστα ο χρηματοοικονομικός όμιλος εκτιμά ότι ο S&P 500 θα ενισχυθεί κατά 9% (σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα) έως το τέλος του 2018.
«Συγκρίνοντας την πορεία των  P/Es με την υποχώρηση που καταγράφεται στις αποδόσεις, θεωρούμε ότι η συνεχιζόμενη άνοδος των P/Es δεν είναι περίεργη ιδιαίτερα εάν μετρηθεί βάσει των επιτοκίων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.
Οι αποτιμήσεις βρίσκονται κοντά στα επίπεδα που ήταν προ κρίσης στις ΗΠΑ και είναι οριακά υψηλότερες από τις αντίστοιχες σε Ευρώπη και Ιαπωνία», εκτιμά στην έκθεσή της η UBS.
Πάντως ο χρηματοοικονομικός όμιλος παραδέχεται ότι θα υπάρξει ανοδική πίεση στις αποδόσεις από τη στιγμή που οι κεντρικές τράπεζες θα ξεκινήσουν την εφαρμογή μίας πιο επιθετικής νομισματικής πολιτικής, αλλά προσθέτει ότι οι όποιες πιέσεις δεν θα είναι εντυπωσιακές.
Όσο οι κεντρικές τράπεζες προχωρούν με σταδιακό ρυθμό στη μείωση είτε των προγραμμάτων πιστωτικής χαλάρωσης είτε των ισολογισμών τους, η αμερικανική αγορά θα μπορεί να διαχειριστεί με άνεση αυτές τις κινήσεις.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης