Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Με ενισχυμένη ψυχολογία ξεκινάει η εβδομάδα – Ποια είναι τα κρίσιμα τεχνικά σημεία

tags :
ΧΑ: Με ενισχυμένη ψυχολογία ξεκινάει η εβδομάδα – Ποια είναι τα κρίσιμα τεχνικά σημεία
Μειωμένους όγκους συναλλαγών περιμένουν οι αναλυτές καθώς βρισκόμαστε κοντά στις διακοπές των Χριστουγέννων
Οι τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις έχουν βελτιώσει σημαντικά την επενδυτική ψυχολογία και ο γενικός δείκτης βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές αντιστάσεις, τις οποίες αν διασπάσει θα αλλάξει και τη μεσοπρόθεσμη τάση του ΧΑ.
Βασικός καταλύτης για την πορεία της αγοράς το τελευταίο διάστημα αποτελεί η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων αλλά και η θετική ψυχολογία που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται μείωση του όγκου συναλλαγών καθώς βρισκόμαστε σε εορταστική περίοδο, όπου παραδοσιακά ο όγκος συναλλαγών μειώνεται.
Μετά από δυο έντονα ανοδικά συνεδριάσεις στα μέσα της εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στην περιοχή των 770 μονάδων, από όπου διέρχονται σημαντικές αντιστάσεις, σημειώνουν στο εβδομαδιαίο τους τεχνικό σχόλιο, οι τεχνικοί αναλυτές της IBG.
Οι απορρόφηση της προσφοράς σε αυτά τα επίπεδα καθώς και η διατήρηση των υψηλών συναλλαγών είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανοδική συνέχεια της αγοράς με πρώτο στόχο το 780 (50% Fibonacci 858-700, R1 γραμμή τάσης) και δεύτερο το κλείσιμο του gap στο 790, σημειώνουν οι αναλυτές.
H πραγματοποίηση αυτών των στόχων θα βελτιώσουν κατά πολύ την τεχνική εικόνα της αγοράς δίνοντας ελπίδα για υψηλοτέρα επίπεδα και ταυτόχρονα αλλαγή στην μεσοπρόθεσμη τάση της, καταλήγει στο σχόλιό της η IBG.

Euroxx

Με τα Χριστούγεννα να είναι προ των πυλών περιμένουμε οι όγκοι συναλλαγών να μειωθούν.

Βeta

Το ράλι στα ελληνικά ομόλογα και η θετική ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού αναμένεται να ενισχύσει το αγοραστικό ενδιαφέρον και να στηρίξει μία ανοδική συνεδρίαση.

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης