Τα ΕΛΠΕ θα ξεκινήσουν το 2020 τη γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στον Δυτικό Πατραϊκό κόλπο

Τα ΕΛΠΕ θα ξεκινήσουν το 2020 τη γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στον Δυτικό Πατραϊκό κόλπο
Με τις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές οι γεωτρήσεις - σημαντικά τα οφέλη στις τοπικές οικονομίες και την απασχόληση - ένα μέσο κοίτασμα 120 εκ. βαρελιών, θα δημιουργήσει 300 άμεσες και 1.000 έμμεσες θέσεις εργασίας
Το 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η ερευνητική γεώτρηση στην θαλάσσια περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού κόλπου, ενώ είναι σε εξέλιξη οι ερευνητικές εργασίες στην ΒΔ Πελοπόννησο και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τις έρευνες στον Κυπαρισσιακό κόλπο.
Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΠΕΕΛΠΕ 0,00% Ε&Π Υδρογονανθράκων Β.Δ. Πελοπόννησος ΑΕ και ο Φοίβος Συμεωνίδης, διευθυντής γεωτρήσεων και παραγωγής της ΕΛΠE Upstream, μιλώντας στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Το συνέδριο διοργανώθηκε στην Πάτρα από την εφημερίδα «Πελοπόννησος».
Όπως τονίστηκε, τα οφέλη για τις τοπικές οικονομίες και την απασχόληση θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς ενδεχόμενη ανεύρεση ενός μέσου κοιτάσματος 120 εκατομμυρίων βαρελιών, θα σημάνει την δημιουργία 300 νέων άμεσων θέσεων εργασίας και άλλων 1.000 έμμεσων θέσεων εργασίας.
Κατά τη διάρκεια της 25ετούς παραγωγής, το κοινωνικό προϊόν που υπολογίζεται ότι θα παραχθεί εκτιμάται στα 3 δισ. ευρώ (120 εκατ. ευρώ ετησίως) ενώ τα ετήσια έσοδα του Δημοσίου εκτιμώνται στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ 20 εκατ. ευρώ θα κατευθύνονται κάθε χρόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συνολικά 4,1 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.
Τα στελέχη των ΕΛΠE, τόνισαν εξάλλου ότι οι έρευνες που προγραμματίζονται από την εταιρεία, θα ακολουθήσουν τις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές και θα εκτελεστούν με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των δεσμεύσεων που προβλέπονται από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS