Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχώρησαν κατά -0,5% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

ΗΠΑ: Υποχώρησαν κατά -0,5% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα καταγράψουν μηνιαία άνοδο της τάξεως του +0,2%
Πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (17/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί αύξηση +0,3% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί μηνιαία άνοδος της τάξεως του +0,2%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +4,3%.
Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,5% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019 καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +4,2%.
Όσον αφορά τις πωλήσεις εκτός φυσικών καταστημάτων (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα ηλεκτρονικά καταστήματα) καταγράφηκε «άλμα» της τάξεως του +7,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, οι πωλήσεις στις υπηρεσίες τροφίμων και ποτών κατέγραψαν επίσης σημαντική άνοδο σε ετήσια βάση, καθώς ενισχύθηκαν κατά +5,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης