Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mobius: Οι αγορές δεν έχουν φτάσει στο κατώτατο σημείο - Να λειτουργήσει η οικονομία

Mobius: Οι αγορές δεν έχουν φτάσει στο κατώτατο σημείο - Να λειτουργήσει η οικονομία
O ιδρυτής της Mobius Capital Partners δήλωσε πως οι συνέπειες του shutdown είναι απίστευτες
Την εκτίμηση ότι οι αγορές δεν έχουν φτάσει στο κατώτατο σημείο τους εξέφρασε ο βετεράνος επενδυτής των αναδυόμενων αγορών, Mark Mobius, ο οποίος συνέστησε στους επενδυτές να διατηρήσουν κάποια μετρητά για να μπορούν να αγοράζουν όταν προκύπτουν ευκαιρίες.
«Δεν πιστεύω ότι είμαστε στο κατώτατο σημείο διότι οι συνέπειες του shutdown (που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού) είναι απίστευτες» δήλωσε ο Mobius ιδρυτής της Mobius Capital Partners.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα άσχημη όσον αφορά τα εταιρικά κέρδη.
Σημειώνεται ότι η περίοδος ανακοίνωσης των οικονομικών μεγεθών αρχίζει σήμερα (14/4/2020) με τις JP Morgan, Wells Fargo και Johnson & Johnson.
Το πρώτο πακέτο των αποτελεσμάτων θα δώσει στους επενδυτές μια πρώτη γεύση για τις συνέπειες του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις.
Ωστόσο το βασικό θέμα που απασχολεί τους επενδυτές είναι εάν οι αγορές έχουν φτάσει στο κατώτατο σημείο τους.
Από την πλευρά του, ο Mobius συστήνει στους επενδυτές να έχουν μετρητά στη διάθεση τους σε περίπτωση οι αγορές υποχωρήσουν περαιτέρω.
«Αν και υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες για αγορές, θα έλεγα ότι πιθανόν μια καλή ιδέα είναι να είναι σε ετοιμότητα για ακόμα μία υποχώρηση.
Ενδεχομένως να δούμε ένα διπλό κατώτατο σημείο» είπε ο Mobius.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «απίστευτη» τη ζημιά από το shutdown και ζήτησε την επαναλειτουργία της οικονομίας με κάποιο τρόπο.
«Πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουμε ξανά με κάποιο τρόπο, διότι σε διαφορετική περίπτωση, οι παράπλευρες απώλειες θα είναι απίστευτες» είπε χαρακτηριστικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης