Τελευταία Νέα
Διεθνή

FBI - ΗΠΑ: Κυνήγι... μαγισσών και κατασκόπων για κρυφά μέλη του κινεζικού στρατού, με 3 συλλήψεις

FBI - ΗΠΑ: Κυνήγι... μαγισσών και κατασκόπων για κρυφά μέλη του κινεζικού στρατού, με 3 συλλήψεις
Tο FBI παίρνει συνεντεύξεις από κατόχους βίζας που πιστεύει ότι είναι κρυφά μέλη του κινεζικού στρατού σε πάνω από 25 πολιτείες των ΗΠΑ
Εκτεταμένη έρευνα έχει ξεκινήσει το FBI προκειμένου να βρει... Κινέζους κατασκόπους στο έδαφος των ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό παίρνει συνεντεύξεις από κατόχους βίζας που πιστεύει ότι είναι κρυφά μέλη του κινεζικού στρατού σε πάνω από 25 πολιτείες των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου, το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το υπουργείο ανέφερε ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών συνέλαβε τρεις Κινέζους υπηκόους για απάτη ταξιδιωτικών θεωρήσεων, ενώ ένας τέταρτος είναι φυγάς έχοντας βρει καταφύγιο στο προξενείο της Κίνας στο Σαν Φρανσίσκο.
Οι αμερικανικές αρχές πιστεύουν ότι οι τέσσερις είναι μέλη του κινεζικού στρατού της Κίνας και παρίσταναν τους ερευνητές.
«Σε συνεντεύξεις με μέλη του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού σε περισσότερες από 25 πολιτείες στις ΗΠΑ, το FBI ανακάλυψε μια συντονισμένη προσπάθεια να κρύψουν την πραγματική τους σύνδεση για να εκμεταλλευτούν τις ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό», δήλωσε ο John Brown, υποδιευθυντής του τμήματος εθνικής ασφάλειας του FBI σε ανακοίνωσή του.
Δικαστικά έγγραφα έδειξαν ότι το FBI θεωρεί ότι το κινεζικό προξενείο του Σαν Φρανσίσκο υποθάλπει ένα φυγά από τα τέλη Ιουνίου.
Οι αμερικανικές δυνάμεις επιβολής του νόμου δεν μπορούν να εισέλθουν σε ξένη πρεσβεία ή προξενείο, εκτός εάν έχουν προσκληθεί και ορισμένοι ανώτεροι αξιωματούχοι, όπως πρέσβεις, έχουν διπλωματική ασυλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης