Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Επιφυλακτικοί οι αναλυτές – Συσσώρευση το πιθανότερο σενάριο χωρίς να αποκλείεται τεχνική αντίδραση

tags :
ΧΑ: Επιφυλακτικοί οι αναλυτές – Συσσώρευση το πιθανότερο σενάριο χωρίς να αποκλείεται τεχνική αντίδραση
Τα μειωμένα τουριστικά έσοδα έναντι των αρχικών εκτιμήσεων, η γεωπολιτική ένταση και τα νέα περιοριστικά μέτρα λόγω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία
Επιφυλακτικοί είναι οι αναλυτές και για τη σημερινή συνεδρίαση καθώς η εγχώρια αγορά αψηφά την πορεία των διεθνών αγορών και η απουσία εγχώριων καταλυτών κάνει τους επενδυτές να παραμένουν στην άκρη.
Η συσσώρευση είναι και πάλι το πιθανότερο σενάριο αν και δε θα μπορούσε να αποκλειστεί μία τεχνική αντίδραση.
Τα μειωμένα τουριστικά έσοδα έναντι των αρχικών εκτιμήσεων, η γεωπολιτική ένταση και τα νέα περιοριστικά μέτρα λόγω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα αναμένεται να ανοίξουν οριακά υψηλότερα, επομένως οι ελληνικές μετοχές ίσως προσπαθήσουν να ανακτήσουν μέρος των πρόσφατων απωλειών αν και είμαστε επιφυλακτικοί καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία.
Οι επενδυτές επίσης εστιάζουν στην ομιλία του προέδρου της FED αύριο.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει να συσσωρεύει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών αψηφώντας τις διεθνείς τάσεις.

Beta
Παρά τις θετικές τάσεις που επικρατούν στο εξωτερικό η εγχώρια αγορά φαίνεται απρόθυμη να ακολουθήσει εν μέσω απουσίας σημαντικών καταλυτών οι οποίοι θα ωθούσαν τους επενδυτές να τοποθετήσουν νέα κεφάλαια στο ΧΑ.
Οι ανησυχίες γύρω από την οικονομία αναφορικά με τη μείωση των τουριστικών εσόδων σε σύγκριση με τις αρχικές προβλέψεις, οι συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις με τη γειτονική Τουρκία και ένα δεύτερο κύμα πανδημίας κάνουν τους επενδυτές επιφυλακτικούς.
Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί μία τεχνική αντίδραση λόγω των νέων υψηλών των αγορών (S&P και Nasdaq).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης