Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το FBI απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας του Biden - Στο στόχαστρο και η Harris

tags :
Το FBI απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας του Biden - Στο στόχαστρο και η Harris
Το FBI συνέλαβε έναν 19χρονο στη Βόρεια Καρολίνα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά, τα οποία είχε κρύψει σε ένα βαν
Απόπειρα δολοφονίας του υποψήφιου των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Joe Biden, απέτρεψε, την τελευταία στιγμή, το FBI.
Ταυτόχρονα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ανακάλυψαν και δεύτερο σχέδιο για επίθεση στην υποψήφια των Δημοκρατικών για τη θέση του αντιπροέδρου, Kamala Harris.
Σύμφωνα με αμερικανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης, o Biden ήταν στόχος δύο ξεχωριστών σχεδίων εναντίον του, τα οποία αποκαλύφθηκαν μέσα στην εβδομάδα.
Στην πρώτη περίπτωση το FBI συνέλαβε έναν 19χρονο στη Βόρεια Καρολίνα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά, τα οποία είχε κρύψει σε ένα βαν.
Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του από μια ανάρτηση που είχε κάνει στα social media, ρωτώντας αν πρέπει να σκοτώσει τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.
North Carolina man plotted to assassinate Biden, FBI claims
Πρόκειται για τον 19χρονο Alexander Hillel Treisman, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάιο για παιδική πορνογραφία και περίμενε να δικαστεί.
Μετά τη συγκεκριμένη ανάρτηση όμως, το FBI ζήτησε να συλληφθεί ξανά.
Ο Treisman σχεδίαζε να επισκεφθεί ένα εστιατόριο, πολύ κοντά στο σπίτι του Biden, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μια λίστα, η οποία κατέληγε στη λέξη «εκτέλεση».
Στο βαν του 19χρονου, ανάμεσα στα όπλα που βρέθηκαν, ήταν ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15 και ένα πιστόλι Taurus 380.
Επίσης βρέθηκαν 500.000 δολάρια σε μετρητά, βιβλία επιβίωσης και οδηγίες για την κατασκευή βομβών, σβάστικες και φωτογραφίες από αεροπλάνα που πέφτουν πάνω σε κτίρια.
Εν τω μεταξύ, την περασμένη Τετάρτη, συνελήφθη ένας άλλος άνδρας, ο οποίος άφησε ένα ιδιόχειρο σημείωμα πάνω σε μια ταμπέλα της καμπάνιας του Biden και της Harris με απειλές κατά των υποψηφίων των Δημοκρατικών.
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον  James Dale Reed να πλησιάζει ένα σπίτι στην πόλη του και να αφήνει το σημείωμα το οποίο έγραφε: «ΠΡΟΣΟΧΗ!» με μεγάλα κόκκινα γράμματα και απειλούσε τους ενοίκους του σπιτιού να μην ψηφίσουν τους Δημοκρατικούς γιατί θα το πληρώσουν.
Eerie video shows the 'crazed man behind plot to kill Biden and Harris  dropping terrifying note at neighbor's home' | Hot Lifestyle News
«Ξέρουμε τις διευθύνσεις σας. Είμαστε αυτοί με τα τρομακτικά όπλα.
Είμαστε αυτοί στους εφιάλτες των παιδιών σας», έγραφε το απειλητικό μήνυμα.
Επίσης είχε συμπεριλάβει σε αυτό λεπτομέρειες για τον σοδομισμό της Καμάλα Χάρις και τον άγριο ξυλοδαρμό του «παππού Μπάιντεν», ενώ έκανε γνωστές τις προθέσεις του να τους εκτελέσει σε ζωντανή σύνδεση σε εθνικό δίκτυο.
Ο Reed αρνήθηκε ότι άφησε εκείνος το σημείωμα κατά την ανάκρισή του, όμως λίγες μέρες αργότερα το παραδέχθηκε και πλέον είναι αντιμέτωπος με 5 χρόνια φυλακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης