Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με τα εμβόλια της AstraZeneca και μετά το κρούσμα θρόμβωσης

Αυστραλία: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με τα εμβόλια της AstraZeneca και μετά το κρούσμα θρόμβωσης
Ένας 44χρονος άνδρας εισήχθη σε νοσοκομείο της Μελβούρνης με θρόμβωση μερικές ημέρες αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca
Σχετικά Άρθρα

Η Αυστραλία θα συνεχίσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca και μετά τον εντοπισμό ενός περιστατικού θρόμβωσης που προκάλεσε ανησυχία για την ασφάλεια του εμβολίου.
Ένας 44χρονος άνδρας εισήχθη σε νοσοκομείο της Μελβούρνης με θρόμβωση μερικές ημέρες αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca.
Η αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή Therapeutic Goods Administration (TGA) και η επιτροπή που είναι αρμόδια για τους εμβολιασμούς, η Australian Technical Advisory Group on Immunisation (ATAGI), συνεδρίασαν αργά χθες, Παρασκευή (2/40, και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για να συζητήσουν περαιτέρω συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca.
"Δεν έχουμε μέχρι τώρα συστάσεις από την ATAGI ή την TGA για να αναστείλουμε στην Αυστραλία τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca", δήλωσε σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αυστραλίας Michael Kidd ο οποίος τόνισε πως «το περιστατικό θρόμβωσης είναι "πιθανό" να συνδέεται με το εμβόλιο».
"Οι κίνδυνοι για σοβαρές παρενέργειες παραμένουν πολύ χαμηλοί, όμως η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας και γι' αυτό η TAGI και η TGA συνεχίζουν να εξετάζουν επιμελώς αυτό το περιστατικό", δήλωσε ο Kidd, προσθέτοντας ότι περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης