Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθολικό lockdown 9 ημερών στην Αργεντινή για να σπάσει η αλυσίδα της covid

Καθολικό lockdown 9 ημερών στην Αργεντινή για να σπάσει η αλυσίδα της covid
Η Αργεντινή είναι στη χειρότερη στιγμή της όσον αφορά την επιδημία είπε ο πρόεδρος Alberto Fernandez
Σχετικά Άρθρα

Καθολικό lockdown 9 ημερών αποφάσισε να επιβάλλει από αύριο Σάββατο 22/5 και για 9 ημέρες η κυβέρνηση της Αργεντινής, με τον πρόεδρο Alberto Fernandez να υποστηρίζει πως η χώρα βιώνει την χειρότερη στιγμή της όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού καθώς την τελευταία εβδομάδα καταγράφονται κάθε ημέρα περίπου 450 θάνατοι λόγω του ιού.
Το lockdown θα τεθεί σε ισχύ από αύριο 22/5 τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσουν έως τα μεσάνυχτα της 30ης Μαΐου.
Σημειώνεται πως από αυτές τις 9 ημέρες, μόλις οι 3 είναι εργάσιμες καθώς η 24η και η 25η Μαΐου είναι αργίες στην Αργεντινή.
Η επιστροφή στην ομαλότητα θα γίνει την Δευτέρα 31η Μαΐου, ωστόσο το lockdown θα ισχύσει σε όλη τη χώρα και το Σαββατοκύριακο 5η-6η Ιουνίου.
Την περίοδο αυτή θα λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία των οποίων θεωρείται απόλυτα απαραίτητη ενώ θα επιτρέπονται μόνο οι παραδόσεις κατ’οίκον.
Παράλληλα απαγορεύονται οι μετακινήσεις των πολιτών εκτός της περιοχής όπου ζουν παρά μόνο από τις 06:00 ως τις 18:00.

Ρεκόρ μολύνσεων

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν άλλα 35.884 κρούσματα του SARS-CoV-2, την επομένη του ρεκόρ σχεδόν 40.000 μολύνσεων (επακριβώς 39.652).
Συνολικά τα κρούσματα υπολογίζονται σε 3,45 εκατομμύρια, με την Αργεντινή να βρίσκεται σε χειρότερη θέση ακόμη κι από τη Βραζιλία.
Παράλληλα αναφέρθηκαν 434 θάνατοι ασθενών με την COVID-19, με το σύνολο των νεκρών να υπολογίζεται σε 72.699.
Η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων φθάνει το 72,6%, ποσοστό που ανεβαίνει στο 76,4% στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Μπουένος Άιρες.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, εκτιμάται πως μόλις το 4,7% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου του, ενώ το 18,4% τουλάχιστον μία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης