Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα ύψη ο τζίρος λόγω MSCI – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις στις 883 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα ύψη ο τζίρος λόγω MSCI – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις στις 883 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πάλεψε με τη βραχυπρόθεσμη τάση και έδειξε διαθέσεις να τη γυρίσει ξανά θετική. Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά θα ξαναπροσπαθήσει. Λόγω MSCI ο τζίρος εκτινάχθηκε στα 310 εκατ. ευρώ με τη Eurobank να κάνει τα 160 εκατ. ευρώ. Μπορεί το πρόσημο του Γενικού Δείκτη να μην άλλαξε στις τελικές δημοπρασίες και να έμεινε κοντά στην τελευταία τιμή, αλλά υπήρξε μεταβλητότητα σε πολλές μετοχές.

Η Aegean πήγε στο +8,4%, ο ΟΠΑΠ στο +5,20% και ουσιαστικά αντιστάθμισε το κλείσιμο στο -2,41% της Eurobank, η ΔΕΗ γύρισε οριακά αρνητική, η Ελλάκτωρ έκλεισε σε υψηλό ημέρας όπως και η Μυτιληναίος και η Lamda.

Αρκετές οι ανοδικές στη συνεδρίαση, αλλά δε μπορούμε να πούμε πως όλες είχαν αξιόλογο επενδυτικό ενδιαφέρον. Μια ματιά στις ανοδικές το δείχνει. Ελάχιστος ο όγκος σε ΒΙΣ, Ναυπάκτου, Mermeren, Fieratex και άλλες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άρχισαν οι ξένοι οίκοι να βλέπουν πάλι υψηλά περιθώρια στις τράπεζες. Τα έβλεπαν και προ αυξήσεων, τα βλέπουν και τώρα που κάποιες έχουν κάνει ή έχουν ανακοινώσει πως θα κάνουν αύξηση. Βλέπουμε θετικά τις αυξήσεις, αρκεί να γίνονται με ορθό τρόπο. Θέλουμε οι τράπεζες να είναι ισχυρές και να μπορούν να στηρίξουν την οικονομία και το χρηματιστήριο.

Σήμερα ήταν μία καλή μέρα για τις τράπεζες. Η Alpha Bank, καλύπτει σιγά-σιγά το χαμένο έδαφος, η Εθνική ήταν δυνατή, ενώ η Eurobank ήταν από την αρχή στο επίκεντρο λόγω MSCI. Η ζήτηση λόγω εισόδου στον MSCI βρήκε την προσφορά, λόγω Helikon, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ πούλησε. Καλή εικόνα και από Πειραιώς. Η Αττικής μία πάνω, μία κάτω…

ΟΠΑΠ: Μεγάλη η εντολή στο τέλος και έστειλε τη μετοχή στα 12,95 ευρώ και στο +5,20%.

QUEST: Ο όμιλος έχει δείξει τρομερή βελτίωση στα αποτελέσματά του. Η μετοχή επίσης έχει «χρυσώσει» τους μετόχους της. Νέα ιστορικά υψηλά σήμερα. Έγινε η ενημέρωση από τη διοίκηση και επιβεβαιώθηκε η αισιοδοξία, ενώ τονίστηκε πως θα γίνει πρόταση για αυξημένο μέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Στα 13,84 ευρώ και στο +5,49%. Τη διατηρούμε στις επιλογές μας λόγω προοπτικών ανάπτυξης και ελάχιστου καθαρού δανεισμού.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Μερικές μετοχές έχουν δώσει μία σημαντική διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά τους. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Πλαστικά Θράκης και Πετρόπουλος μεταξύ αυτών. Για την πρώτη θα γράψουμε ξανά πως τα πακέτα αγοράστηκαν σημαντικά υψηλότερα και η μετοχή δεν μπόρεσε να πάει εκεί. Για τις δύο δεύτερες θα γράψουμε ότι δημοσίευσαν δυνατά αποτελέσματα και δικαιολογούν καλύτερη αποτίμηση.

ΕΥΔΑΠ: Και αυτή έχει διορθώσει μετά από ένα καλό ράλι και ισορροπεί πέριξ των 8,50 ευρώ. Στα 8,62 ευρώ στο κλείσιμο και στο +0,70%

JUMBΟ: Αντίδραση για μία ακόμη φορά από τα 14,70 ευρώ. Μεγάλος ο όγκος λόγω MSCI και κλείσιμο στο +3,06% και στα 15,15 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Οι τελικές δημοπρασίες άλλαξαν το πρόσημο στη μετοχή. Είχε πάει μέχρι και τα 5,59 ευρώ αλλά έκλεισε στα 5,79 ευρώ και στο +0,70%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μεγάλος και σήμερα ο όγκος και φανερές οι διαθέσεις για πωλήσεις όταν πήγαινε προς τα 2,05 ευρώ. Κλείσιμο στα 2,03 ευρώ.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ: Σε λίγο ενημερώνουν τους αναλυτές Ελλάκτωρ, Eurobank, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ και πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από την Quest.

ΠΑΪΡΗΣ: Καλή ανοδική κίνηση έστω και με μικρό όγκο. Στα 1,06 ευρώ. Πριν από 10 μήνες ήταν στα 0,1880 ευρώ!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης