Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Κίεβο Scholz, Macron και Draghi πριν από τη Σύνοδο της G7 στις 26 Ιουνίου

Στο Κίεβο Scholz, Macron και Draghi πριν από τη Σύνοδο της G7 στις 26 Ιουνίου
Διαρροή από γαλλικές και ουκρανικές κυβερνητικές πηγές
Σχετικά Άρθρα
Στην Ουκρανία θα ταξιδέψει ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron και τον Ιταλό πρωθυπουργό Mario Draghi πριν από την σύνοδο κορυφής της G7 στις 26 - 28 Ιουνίου, σύμφωνα με την Bild, η οποία επικαλείται γαλλικές και ουκρανικές κυβερνητικές πηγές, πληροφορία την οποία αναπαράγει το Reuters σε δημοσίευμά του το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022.
Από την άλλη πλευρά εκπρόσωπος της γεμανικής κυβέρνησης δήλωσε: «Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε κάτι τέτοιο», απαντώντας σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Οι διαπραγματεύσεις

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το Βερολίνο και το Παρίσι συζητούσαν εδώ και καιρό για μια τέτοια κοινή επίσκεψη.
Ο Macron επέμεινε ότι η επίσκεψη δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί παρά μόνο μετά τις εκλογές για την Εθνοσυνέλευση στις 12 και 19 Ιουνίου.
Ηταν ιδέα επίσης του Γάλλου προέδρου να παραστεί ο Ιταλός πρωθυπουργέο Mario Draghi
Η επίσκεψη Scholz, Macron και Draghi θα πρέπει να δείξει ευρωπαϊκή ενότητα ;οδσον αφορά την Ουκρανία, σημειώνει η εφημερίδα.
Το ταξίδι των ηγετών των τριών μεγαλύτερων οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κλείσει επίσης τον κύκλο της ψυχρότητας στις σχέσεις Γερμανίας - Ουκρανίας, που είχε ανοίξει όταν οι ουκρανικές αρχές απέρριψαν την επίσκεψη του προέδρου της Γερμανίας, Frank - Walter Steinmeier προ μηνών, λόγω του φιλορωσικού πολιτικού του παρελθόντος ως επιτελάρχη του καγκελαρίου Gerhard Schröder και ως υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης