Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πέντε μετοχές που δεν μπορούν να «σηκώσουν κεφάλι» - Τι δείχνει η διαγραμματική τους εικόνα και τι πρόκειται να συμβεί;

Πέντε μετοχές που δεν μπορούν να «σηκώσουν κεφάλι» - Τι δείχνει η διαγραμματική τους εικόνα και τι πρόκειται να συμβεί;

Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως υπάρχουν λόγοι που κάποιες μετοχές δεν μπορούν να ακολουθήσουν, αλλά τέτοια εικόνα εγκατάλειψης μάλλον δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με επάρκεια

Σχετικά Άρθρα

Πολλές είναι οι μετοχές που έχουν απογοητεύσει τους επενδυτές, λόγω της πορείας τους στο Χρηματιστήριο τους μήνες που πέρασαν.
Αρκετές από αυτές όπως μπορεί εύκολα να παρατηρήσει κάποιος κοιτώντας τα γραφήματα δεν έχουν «σηκώσει κεφάλι» εδώ και μήνες, προκαλώντας ανησυχίες στους επενδυτές.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως υπάρχουν λόγοι που κάποιες μετοχές δεν μπορούν να ακολουθήσουν, αλλά τέτοια εικόνα εγκατάλειψης μάλλον δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με επάρκεια.
Ξεχωρίσαμε πέντε μεταξύ αρκετών, καθώς τα γραφήματα αποτυπώνουν πιο ανάγλυφα την απαξίωση που βιώνουν στο ταμπλό.
Ξεκινώντας από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, μάλλον η Τιτάν είναι στη χειρότερη θέση, η οποία από τον Μάιο του 2021 δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει την πτωτική πορεία της παρά την αισιοδοξία που βγάζει η διοίκηση στις τηλεδιασκέψεις για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές.
titan_1.jpg
Τα υψηλά μεταφορικά και το ακριβό ενεργειακό κόστος επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία έστω και αν η διοίκηση με τις αυξήσεις που έκανε κατάφερε να αντισταθμίσει την απώλεια.
Η μετοχή πριν από 15 μήνες ήταν στα 18 ευρώ περίπου και σήμερα δοκιμάζει τα 11 ευρώ μη μπορώντας να ξεφύγει από το πλαγιοκαθοδικό κανάλι, ενώ βρίσκεται κοντά και στα χαμηλά που είχε γράψει τον Νοέμβριο του 2020.
Ο ΟΛΠ είναι μία αντίστοιχη περίπτωση αν και δεν επηρεάζεται από τους ίδιους λόγους με την Τιτάν.
Όμως το γράφημα έχει πολλές ομοιότητες και εντοπίζεται και εδώ ένα πλαγιοκαθοδικό κανάλι από το οποίο δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει η μετοχή, ενώ έχει γράψει πρόσφατα και χαμηλά 45 μηνών περίπου.
Τον Απρίλιο του 2021 ήταν κοντά στα 22 ευρώ και σήμερα είναι στα 15 ευρώ.
olp.jpg
Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ μετά το ράλι που έγραψε το 2021 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο λόγω του μεγάλου μερίσματος που ανακοίνωσε και του placement που είχε κάνει δεν ξαναείδε επίπεδα κοντά στα 2 ευρώ. Μάλιστα βρίσκεται σε χαμηλά περίπου 2 ετών.

elxa_1.jpg
Η ΕΧΑΕ αν και αναμένεται επενδυτική βαθμίδα για τη χώρα και είδαμε αναβάθμιση των ελληνικών μετοχών από τον οίκο FTSE Russell, φαίνεται πως κάτι ανησυχεί τους επενδυτές και βγαίνουν πάρα πολλές μετοχές προς πώληση ακόμα και στα 3 ευρώ.
Η αλλαγή της διοίκησης δεν έχει καταφέρει να αλλάξει την πορεία της μετοχής.
exae_1.jpg
Τέλος, ούτε η διοίκηση της Fourlis
έχει καταφέρει να πείσει τους επενδυτές με τη μετοχή να δείχνει πως εδώ και μήνες έχει μεγάλους πωλητές ενώ δεν απέχει σημαντικά από τα χαμηλά που έγραψε λόγω της πανδημίας.
Είναι και από τις μετοχές που δεν κατάφερε να φτάσει στα προ πανδημίας επίπεδα.
Ακόμα και το αισιόδοξο μήνυμα της διοίκησης στην τηλεδιάσκεψη που έγινε λίγες μέρες πριν δεν κατάφερε να φρενάρει τους πωλητές.
fourlis_1.jpg

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης