Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο 8,5% η απόδοση στο senior preferred ομόλογο της Πειραιώς - Πάνω από 700 εκατ. προσφορές, θα αντλήσει 350 εκατ. ευρώ

Στο 8,5% η απόδοση στο senior preferred ομόλογο της Πειραιώς - Πάνω από 700 εκατ. προσφορές, θα αντλήσει 350 εκατ. ευρώ
Το ομόλογο της Πειραιώς αναμένεται να λάβει την αξιολόγηση «B1» από τον Moody’s και «Β» από τον Standard & Poor’s
Σχετικά Άρθρα
Στο 8,5% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στην έκδοση του senior preferred ομολόγου (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας) της Πειραιώς, από το οποίο η τράπεζα άντλησε 350 εκατ. ευρώ, έναντι του αρχικού guidance των 300 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του bankingnews.gr.
Οι προσφορές ήταν διπλάσιες του αντληθέντος ποσού, ήτοι 700 εκατ. ευρώ, ενώ το τοκομερίδιο είναι στο 8,25%.
Η διάρκεια του τίτλου είναι τετραετής, με δυνατότητα ανάκλησης στα τρία χρόνια.
Αρμόδιες για τη δημοπρασία είχαν οριστεί οι τράπεζες Goldman Sachs, Europe SE και UBS.
Το ομόλογο της Πειραιώς αναμένεται να λάβει την αξιολόγηση «B1» από τον Moody’s και «Β» από τον Standard & Poor’s.

Η επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας (στις 19:45, 17 Νοεμβρίου 2022)

"Η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. ανακοινώνει ότι η θυγατρική της, Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. («Πειραιώς» ή «Τράπεζα»), ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία βιβλίου προσφορών για την έκδοση Ομολόγου Υψηλής Εξοφλητικής Προτεραιότητας ύψους €350 εκατ. (εφεξής «Ομόλογο»), με κουπόνι 8,25% και απόδοση 8,50%, προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού θεσμικών επενδυτών. Το Ομόλογο είναι τετραετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανάκλησης στα τρία έτη και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου – Euro MTF Market.
Η έκδοση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Τράπεζας για την ενίσχυση των Ελάχιστων Απαιτήσεων για τα Ίδια Κεφάλαια και τις Επιλέξιμες Υποχρεώσεις (Minimum Requirement for own funds and Eligible Liabilities, «MREL»), που συνιστά εποπτική υποχρέωση όλων των τραπεζών.
Η συναλλαγή προσέλκυσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από περισσότερους από 60 διαχειριστές κεφαλαίων, με τη ζήτηση να ανέρχεται υψηλότερα των €700 εκατ.
Περισσότερο από το 60% του ποσού της έκδοσης διατέθηκε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. Η επιτυχία της έκδοσης αποτελεί σαφή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Πειραιώς και τις προοπτικές της.
Οι UBS Investment Bank και Goldman Sachs Bank Europe SE ενήργησανως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι του βιβλίου προσφορών. H Τράπεζα Πειραιώς και η Ambrosia Capital ενήργησαν ως Συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών. Οι Allen & Overy και η δικηγορική εταιρία Μπερνίτσας ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Πειραιώς".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης