Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόνο λόγια ο Macron, δεν πρόκειται να βοηθήσει την Ουκρανία που καταρρέει

Μόνο λόγια ο Macron, δεν πρόκειται να βοηθήσει την Ουκρανία που καταρρέει
Ο επικεφαλής υποψήφιος των Γάλλων σοσιαλδημοκρατών Raphaël Glucksmann, κατήγγειλε το ανεπαρκές επίπεδο της ευρωπαϊκής υποστήριξης προς την Ουκρανία

Ο επικεφαλής υποψήφιος των Γάλλων σοσιαλδημοκρατών Raphaël Glucksmann, κατήγγειλε το ανεπαρκές επίπεδο της ευρωπαϊκής υποστήριξης προς την Ουκρανία, κατηγορώντας τους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Emmanuel Macron, ότι "χαίρονται να μιλούν, αλλά δείχνουν αδυναμία στις πράξεις".
"Ακόμα δεν έχουμε βάλει σε τάξη τις γραμμές παραγωγής μας, ακόμα δεν έχουμε κάνει αυτό που έπρεπε να γίνει", δήλωσε ο Glucksmann στο POLITICO σε εκδήλωση στο Παρίσι την Τετάρτη. "Υπάρχει τέτοια ανισορροπία στη δύναμη πυρός που βρισκόμαστε σε σημείο καμπής".
Ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο μιας επικείμενης ουκρανικής ήττας, ο Glucksmann κατηγόρησε τη Δυτική Ευρώπη ότι "δεν ανταποκρίθηκε στο καθήκον" μετά την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
Ο Glucksmann, μέλος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι η Γαλλία στέλνει "μόνο 3.000 βλήματα το μήνα" στην Ουκρανία, ενώ η Ρωσία εκτοξεύει "20.000 βλήματα την ημέρα".
Ενώ ορισμένες πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εκτοξεύει έως και 20.000 οβίδες την ημέρα, άλλοι βλέπουν ότι ο αριθμός αυτός είναι πιο κοντά στις 10.000.

Βέλη κατά του Macron

Κατηγόρησε τον Macron ότι "παραμέλησε τη Βαρσοβία και το Βίλνιους" υπέρ "του Πεκίνου και της Μόσχας", καταγγέλλοντας τον Γάλλο πρόεδρο ότι αποτελεί μέρος "μιας παλιάς παράδοσης των γαλλικών ελίτ που αισθάνονται αυτάρεσκα όταν έχουν μια ιδιαίτερη σχέση" με τα κινεζικά και ρωσικά καθεστώτα.
Η υποστήριξη της πολεμικής προσπάθειας του Κιέβου είναι μια αναγκαιότητα όχι μόνο για την Ουκρανία - αλλά και για τη Γαλλία, πρόσθεσε, επισημαίνοντας τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον γαλλικών νοσοκομείων.
"Υπάρχει ένας υβριδικός πόλεμος που διεξάγεται εναντίον των δημοκρατιών μας, ο οποίος μεταφράζεται στρατιωτικά στο ουκρανικό μέτωπο", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης