Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρές καταγγελίες Zakharova – Η Δύση επιδίδεται σε πυρηνικούς εκβιασμούς κατά της Ρωσίας

Σοβαρές καταγγελίες Zakharova – Η Δύση επιδίδεται σε πυρηνικούς εκβιασμούς κατά της Ρωσίας
Πρόσφατα, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αρκετές επιθέσεις με drone στο ZNPP, καταστρέφοντας τουλάχιστον έναν από τους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου
Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, κατηγορώντας τις δυτικές χώρες και την Ουκρανία ότι εκβίασαν τη Ρωσία καθώς κάλεσαν τη Μόσχα να μεταφέρει τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia (ZNPP) στο Κίεβο εάν θέλει να σταματήσουν οι επιθέσεις στο εργοστάσιο.
"Όχι μόνο παραδέχτηκαν δημόσια ότι η Ουκρανία αποτελεί πηγή απειλών για την ασφάλεια του εργοστασίου, αλλά επιβεβαίωσαν επίσης τη συνενοχή τους σε επικίνδυνες επιθέσεις σε αυτήν την εγκατάσταση.
Το πιο σημαντικό, επιβεβαίωσαν ότι επιδίδονται σε εκβιασμό, με ένα μόνο συγκεκριμένο λεπτομέρεια - αυτός ο εκβιασμός είναι πυρηνικός», είπε η Zakharova σε συνέντευξη Τύπου.
Πρόσφατα, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αρκετές επιθέσεις με drone στο ZNPP, καταστρέφοντας τουλάχιστον έναν από τους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης