Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος που προσποιήθηκε τον νεκρό και διέφυγε στη... Ρωσία

Ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος που προσποιήθηκε τον νεκρό και διέφυγε στη... Ρωσία
Νέα στοιχεία που έλαβαν οι δημοσιογράφοι δείχνουν ότι ο Karl-Erivan Haub μπορεί να προσποιήθηκε την εξαφάνισή του και ότι ορισμένα μέλη της οικογένειάς του το γνώριζαν, είπε η Bettiher

Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί την Γερμανία, καθώς δισεκατομμυριούχος εξαφανίστηκε στις Άλπεις, φέρεται να προσποιήθηκε τον θάνατό του και να διέφυγε στη Ρωσία.
Ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας χαρτοφυλακίου Tengelmann, Karl-Erivan Haub εξαφανίστηκε τον Απρίλιο του 2018 ενώ έκανε διακοπές στο θέρετρο του Zermatt στις Άλπεις.
Αρχικά, ο δισεκατομμυριούχος κηρύχθηκε αγνοούμενος και το 2021, το δικαστήριο της Κολωνίας τον αναγνώρισε νεκρό. Μετά την εξαφάνιση του Haub, την ομάδα Tengelmann διοικούσε ο μικρότερος αδελφός του Christian.
Έκτοτε, τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πληροφορίες που θέτουν υπό αμφισβήτηση τον θάνατο του δισεκατομμυριούχου. Συγκεκριμένα, η εξαφάνιση της Haub ερευνάται από τη δημοσιογράφο του RTL Liv von Bettiher που έλαβε βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος, στις οποίες εθεάθη στη Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2021 ένας άνδρας που έμοιαζε με Haub. Η βιομετρική ανάλυση επιβεβαίωσε την ταυτότητα του αγνοούμενου επιχειρηματία με 90 % πιθανότητα.
Η ανάλυση των τηλεφωνημάτων του επιχειρηματία έδειξε ότι πραγματοποιούσε τακτικές κλήσεις στη Ρωσία από τον Μάρτιο του 2018. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτες ήταν οι κλήσεις με μια γυναίκα που, σύμφωνα με δημοσιογράφους, είχε δεσμούς με την FSB. Επιπλέον, ο Haub και αυτή η γυναίκα κατέληξαν επανειλημμένα στις ίδιες πόλεις.
Νέα στοιχεία που έλαβαν οι δημοσιογράφοι δείχνουν ότι ο Karl-Erivan Haub μπορεί να προσποιήθηκε την εξαφάνισή του και ότι ορισμένα μέλη της οικογένειάς του το γνώριζαν, είπε η Bettiher.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης