Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ντουμπάι: Premium (αντ)ασφαλιστικός κόμβος - Αφήνει πίσω Ευρώπη και Σιγκαπούρη

Ντουμπάι: Premium (αντ)ασφαλιστικός κόμβος - Αφήνει πίσω Ευρώπη και Σιγκαπούρη
Ανοίγουν όλα τα σύνορα για τις (αντ)ασφαλιστικές στο Dubai
Βάζει τα ‘γυαλιά’ στην Ευρώπη το Ντουμπάι, το οποίο σταδιακά γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος (αντ)ασφαλιστικός κόμβος.
Ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα, και σχεδιάζει προϋποθέσεις αριστείας για να μπουν νέοι παίκτες στην αγορά από όλον τον κόσμο.
To Ντουμπάι και τα επτά Εμιράτα διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων που θα μεταφερθούν εκεί, δίνουν χρήμα πολύ για να πάρουν πολύ περισσότερο.
Ο Arif Amiri, Διευθύνων Σύμβουλος της Αρχής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Κέντρου του Ντουμπάι (DIFC), έδωσε πληροφορίες για τον κλάδο των αντασφαλίσεων, -ζωτικός κλάδος για την περιοχή αφού δεν υπάρχει κρατική ασφάλιση-, απαριθμώντας επιχειρηματικές ευκαιρίες που διαφαίνονται στα Εμιράτα, την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Νότια Ασία, καθώς και τις ευκαιρίες για τους μπρόκερς και MGA που είναι εξειδικευμένοι διαμεσολαβητές, στους οποίους έχει ανατεθεί η ανάληψη ευθύνης κινδύνων από (αντ)ασφαλιστές χωρίς να επιβαρύνονται από το κόστος επένδυσης.

Πάνω σε 4 τάσεις σχεδιάζει η Χρηματοοικονομική Αρχή του Dubai

Κομβικό στοιχείο για τους παίκτες στην αγορά (αντ)ασφάλισης είναι η εξειδίκευση, η ανανέωση των επιχειρηματικών μοντέλων, η χρήση της τεχνολογίας και τα ασφαλιστικά προϊόντα που είναι επικεντρωμένα στον πελάτη. Ειδικά τα νέα ασφαλιστικά προϊόντα που καλύπτουν νέους κινδύνους, αποζητούν περισσότερες συνεργασίες, απαιτούν να εφαρμόζονται νέες τεχνολογίες, όπως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την έκδοση προσφορών στις ανάγκες του πελάτη, ανοίγουν τα σύνορα για τις επιχειρήσεις, ο ίδιος τόνισε.
Οι νέες αυτές τάσεις συνδυαστικά με τις επιχειρηματικές και οικονομικές συνθήκες στην περιοχή MEASA (Μέση Ανατολή, Αφρική, Νότια Ασία), που απορρέουν από την διαρκώς αυξανόμενη ίδρυση νέων επιχειρήσεων στην περιοχή, τα δημογραφικά και τη χαμηλή ασφαλιστική διείσδυση σε πολλές γεωγραφικές περιοχές, αλλά και η αριστεία ανθρωπίνου δυναμικού στην περιοχή είναι αυτά που προεξοφλούν την ανάπτυξη της περιοχής ως διεθνή (αντ)ασφαλιστικό κόμβο.

Πώς κερδίζει την εμπιστοσύνη των (αντ)ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Το ότι το Dubai έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό την σημασία των γνωσιακών ικανοτήτων και ότι έχει συμμορφωθεί με τα διεθνή πρότυπα ενισχύει ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη των (αντ)ασφαλιστικών και των Δικτύων.
Ο Amiri προσθέτει: «Ως κόμβος premium (αντ)ασφάλισης, το Dubai International Financial Center (DIFC) ενίσχυσε τις δυνατότητές του, εξυπηρετώντας ανθρώπους και επιχειρήσεις στην περιοχή τα τελευταία 20 χρόνια. Με τα υψηλότερα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (GWP) που έχουν καταγραφεί στην 20ετή ιστορία του, κοντά στα 2,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ (αύξηση 23% σε σχέση με το 2022), η Αρχή βρίσκεται ξανά στην φάση που επανεξετάζει τις αρμοδιότητες της και τους κανονισμούς για να ανταποκριθεί στις εξελίξεις.

Ανανεώσεις 1η Ιουνίου 2024

Συνέχεια της 1η Ιανουαρίου, και 1η Απριλίου τα διεθνή αντασφάλιστρα σύμφωνα με την Guy Carpenter στον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων τη 1η Ιουνίου 2024 θα μείνουν σταθερά εξαιρουμένων των περιοχών που κατέγραψαν ζημιές. Τα αντασφάλιστρα σε περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές θα σημειώσουν άνοδο 105-20% σύμφωνα με την μεσιτική αντασφαλίσεων.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης