Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Εκκαθαρίσεις… στρατηγών - Yπό κράτηση o Vadim Shamarin - Τέταρτη σύλληψη για δωροληψία

Ρωσία: Εκκαθαρίσεις… στρατηγών - Yπό κράτηση o Vadim Shamarin - Τέταρτη σύλληψη για δωροληψία
Θα παραμείνει προφυλακισμένος για τους επόμενους δύο μήνες
Στη σύλληψη και προφυλάκιση του Ρώσου αντιστράτηγου και υπαρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού, Vadim Shamarin με την κατηγορία της δωροληψίας προχώρησαν οι αρχές της Ρωσίας.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass, το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα της έρευνας και αποφάσισε ως προληπτικό μέτρο, την κράτηση του Shamarin, ο οποίος είναι ύποπτος για δωροληψία σε μεγάλη κλίμακα.
Αυτό σημαίνει πως ο Shamarin, ο οποίος ήταν υπαρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων αρμόδιος για τις επικοινωνίες, θα παραμείνει προφυλακισμένος για τους επόμενους δύο μήνες.
Πρόκειται για την τέταρτη σύλληψη υψηλόβαθμου αξιωματικού του ρωσικού στρατού από τον Απρίλιο, όταν προφυλακίστηκε ο τότε υφυπουργός Άμυνας Timur Ivanov με την κατηγορία της δωροληψίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ποσά που έλαβε στο πλαίσιο δωροληψίας, ανέρχονται σε 1 δισεκατομμύριο ρούβλια
Έκτοτε έχουν συλληφθεί ο αντιστράτηγος Yuri Kuznetsov, επικεφαλής προσωπικού στο υπουργείο Άμυνας, ο οποίος κατηγορείται ότι έλαβε το ποσό των 30 εκατομμυρίων ρουβλίων στο πλαίσιο δωροληψίας και ο υποστράτηγος Ivan Popov, πρώην διοικητής της 58ης στρατιάς της Ρωσίας, ο οποίος κατηγορείται για απάτη.
Οι συλλήψεις αυτές γίνονται στον απόηχο της απομάκρυνσης του Sergei Shoigu από το υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης