Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα καταγγελία ΟΗΕ: Το Ισραήλ δεν επιτρέπει καύσιμα για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα – Υπό εγκατάλειψη τα νοσοκομεία στη Λωρίδα

Νέα καταγγελία ΟΗΕ: Το Ισραήλ δεν επιτρέπει καύσιμα για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα – Υπό εγκατάλειψη τα νοσοκομεία στη Λωρίδα

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο ΟΗΕ μπόρεσε να συλλέξει 80.000 λίτρα καυσίμου

Σχετικά Άρθρα
Ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη καυσίμων στη Γάζα και είπε ότι το Ισραήλ εμποδίζει τα καύσιμα σε βασικούς ανθρωπιστικούς φορείς.
«Η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων συνεχίζει να επηρεάζει τους παρόχους βασικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων, των ασθενοφόρων, των αρτοποιείων και των φορτηγών βοήθειας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Stephane Dujarric.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο ΟΗΕ μπόρεσε να συλλέξει 80.000 λίτρα καυσίμου την ημέρα, κατά μέσο όρο, από περίπου 45.000 λίτρα ημερησίως τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου.
«Αν και αυτό αντιπροσωπεύει βελτίωση, η απαίτηση για τις πιο βασικές ανθρωπιστικές επιχειρήσεις ανέρχεται σε 400.000 λίτρα την ημέρα και οι ισραηλινές αρχές εξακολουθούν να μην επιτρέπουν τη διάθεση καυσίμων σε βασικούς τοπικούς ανθρωπιστικούς ανταποκριτές, εμποδίζοντάς τους να μεταφέρουν προμήθειες στη Γάζα», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης