Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Axios: Ο Biden είναι τελειωμένος, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο (20-21/7) η ανακοίνωση της παραίτησής του

Αποκάλυψη Axios: Ο Biden είναι τελειωμένος, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο (20-21/7) η ανακοίνωση της παραίτησής του
Η τεράστια πίεση κορυφαίων στελεχών των Δημοκρατικών τον οδηγεί τον Biden σε οριστική έξοδο από την προεκλογική καμπάνια
Αρκετοί κορυφαίοι Δημοκρατικοί εκτιμούν ότι η αυξανόμενη πίεση των ηγετών του Κογκρέσου και των στενών φίλων του κόμματος θα πείσει τελικά τον Πρόεδρο Biden να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα, ακόμα και εντός του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Axios.
Ο 81χρονος πρόεδρος, ο οποίος παραμένει σε καραντίνα λόγω νόσησης με COVID,  μένει στην προεκλογική  κούρσα επίσημα σύμφωνα με τις επίσημες διαβεβαιώσεις του.
Αλλά ιδιωτικά έχει ουσιαστικά παραιτηθεί λόγω της αυξανόμενης πίεσης, των φτωχών δημοσκοπικών επιδόσεων και κυρίως της φθίνουσας διανοητικής του κατάστασης που καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της εκστρατείας του, λένε στο αμερικανικό πρακτορείο οι Δημοκρατικοί.
Όπως ξεκαθαρίζουν άλλωστε τα κορυφία στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος στο Axios, οι σύμμαχοι, οι φίλοι του και οι βασικοί δωρητές δεν πιστεύουν ότι μπορεί να κερδίσει, δεν μπορεί να αλλάξει τη δημόσια αντίληψη για την ηλικία και την διανητική του κατάσταση και δεν μπορεί να προσφέρει υπηρετήσει τον ρόλο του, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως «την δυσκολότερη δουλειά στον κόσμο».
Επομένως, οι Δημοκρατικοί βράζουν ακόμα και με το ενδεχόμενο παραμονής του Biden στην κούρσα, κάτι που εκτιμούν ότι θα οδηγούσε σε βέβαιη νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Ανυπόφορη πίεση των Δημοκρατικών στον Biden»

Η πίεση για απόσυρση του Biden από την προεκλογική καμπάνια έχει αυξηθεί σε ανυπόφορα επίπεδα, ειδικά τις τελευταίες ημέρες.
Οι Δημοκρατικοί περιμένουν ουσιαστικά τo νέο κύμα των δημοσκοπήσεων μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών που θα δείξουν μια αδιανόητη υποχώρηση, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να σηματοδοτήσει ακόμα και την απώλεια της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στο Κογκρέσο.
«Προσεύχομαι να κάνει το σωστό. Έχει πάει προς τα εκεί» μετέφερε ένας πολύ στενός φίλος και συνεργάτης του προέδρου στο δίκτυο.
Η εκτίμηση λοιπόν των κορυφαίων Δημοκρατικών είναι ότι η επίησημη ανακοίνωση παραίτησης είναι πλέον θέμα μερικών ημερών.
Επισημάινεται πως η χθεσινή δημοσκόπηση του AP, που ταρακούνησε τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο, δείχνει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των Δημοκρατικών θέλουν την απόσυρση του προέδρου από την προεδρική κούρσα.


βιδεν.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης