Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξωφρενική και επικίνδυνη κίνηση από Γαλλία – Στηρίζει το σχέδιο νίκης του Zelensky και την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Εξωφρενική και επικίνδυνη κίνηση από Γαλλία – Στηρίζει το σχέδιο νίκης του Zelensky και την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
Το Παρίσι θα συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία «σε κάθε στάδιο του πολέμου» με τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Noël Barrault κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο το Σάββατο (19/10/2024) υποσχέθηκε ότι το Παρίσι θα υποστηρίξει το «σχέδιο νίκης» του Zelensky, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μέσο Strana.ua.
Δήλωσε πως η Γαλλία θα συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία «σε κάθε στάδιο του πολέμου» με τη Ρωσία.
Και τη στιγμή που θα το αποφασίσει μπορούν να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε ο Jean-Noël Barrot.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι υπόλοιποι σύμμαχοι της Ουκρανίας στη Δύση δεν έχουν δώσει ακόμη σαφή απάντηση στο σχέδιο νίκης του Zelensky.
Τα κύρια ζητήματα για τα οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί συναίνεση είναι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και η άδεια να χτυπήσει με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Ο Jean-Noël Barrot είπε ότι το Παρίσι ήδη διαπραγματεύεται με εταίρους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία για τη δυνατότητα άμεσης ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Επίσης, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τη ς Γαλλίας Benjamin Haddad είπε ότι το Παρίσι προσπαθεί να πείσει τους συμμάχους του για την ανάγκη ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ τώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης