Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Γιατί έγινε δυσκολότερη και λιγότερο κερδοφόρα η εξόρυξη bitcoin

Γιατί έγινε δυσκολότερη και λιγότερο κερδοφόρα η εξόρυξη bitcoin
Μόλις έγινε δυσκολότερη και λιγότερο κερφοφόρα η εξόρυξη bitcoin και γι αυτό ευθύνεται... ο αλγόριθμος
Σχετικά Άρθρα
Μόλις έγινε δυσκολότερη και λιγότερο κερφοφόρα η εξόρυξη bitcoin και γι αυτό ευθύνεται... ο αλγόριθμος.
Σύμφωνα με το CNBC, κάθε 2016 blocks ή περίπου κάθε δύο εβδομάδες, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα μας θυμίζει πόσο δύσκολη και δαπανηρή είναι η εξόρυξή του.
Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όπως ήταν αναμενόμενο, ο κωδικός bitcoin κατέστησε αυτόματα πιο δύσκολη την επίλυση ενός bock, σε ποσοστό περίπου 7,3%.

Επιβεβαιώνεται η τάση

Ιστορικά μιλώντας, αυτή η κλιμάκωση της δυσκολίας είναι μεγάλη, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη, ούτε είναι ανησυχητική.
Αλλά σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική αύξηση από τότε που τέθηκε σε ισχύ η κινεζική απαγόρευση εξόρυξης και χρησιμεύει ως επιβεβαίωση μιας τάσης που ήδη γνωρίζαμε ότι ήταν σε εξέλιξη: Μερικοί από τους ανθρακωρύχους που ήταν στην Κίνα βρίσκουν νέα στέγη σε άλλα σημεία του πλανήτη.
Και ενώ μπορεί να μην είναι τόσο προσοδοφόρα η κοπή bitcoin όπως ήταν πριν από την αυτοδιόρθωση του αλγορίθμου, οι ανθρακωρύχοι συνεχίζουν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα τώρα από ό, τι πριν από την καταστολή κρυπτογράφησης της Κίνας τον Μάιο.
«Τα επίπεδα του Hashrate εξακολουθούν να μειώνονται κατά 42,1% από τα υψηλά τον Μάιο του 2021, όταν συνέβη η έξοδος από την Κίνα», δήλωσε ο Jason Deane, αναλυτής της συμβουλευτικής εταιρείας κρυπτογράφησης Quantum Economics.

Επιστρέφοντας στο διαδίκτυο

Όταν η Κίνα έδιωξε όλους τους miners, πάνω από το 50% της υπολογιστικής ισχύος στο δίκτυο bitcoin σκοτείνιασε.
Οι miners σε άλλα μέρη του πλανήτη, έπρεπε να καλύψουν το κενό.
Λιγότεροι άνθρωποι και λιγότερη υπολογιστική ισχύς σήμαινε ότι χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για την επαλήθευση των συναλλαγών και την κοπή νέου bitcoin.
Έτσι, όπως το ρολόι, ο αλγόριθμος bitcoin αυτοδιόρθωσε για αυτήν την απόκλιση από τον κανόνα και τον Ιούλιο, το δίκτυο είδε μια άνευ προηγουμένου πτώση 28% στο επίπεδο δυσκολίας.
Ξαφνικά, ήταν ευκολότερο να δημιουργηθεί νέο bitcoin και η παγκόσμια συλλογή εξόρυξης επέστρεψε στην επίλυση blocks συναλλαγών σε ένα μέσο όρο δέκα λεπτών.
Αυτό το χαρακτηριστικό του κώδικα bitcoin είναι ένα κρίσιμο μέρος της αρχιτεκτονικής του δικτύου του.
bitcoin65.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης