Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κίνα: Πυρετώδεις προετοιμασίες από τις τράπεζες εν όψει της κυκλοφορίας του ψηφιακού γιουάν

Κίνα: Πυρετώδεις προετοιμασίες από τις τράπεζες εν όψει της κυκλοφορίας του ψηφιακού γιουάν
Το ψηφιακό γιουάν θα κυκλοφορήσει στο Πεκίνο εγκαίρως για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2022
Σχετικά Άρθρα

Οι μεγάλες κινεζικές τράπεζες προετοιμάζουν εντατικά τις υποδομές τους για να υποδεχθούν το ψηφιακό γιουάν ενόψει της επικείμενης κυκλοφορίας του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας της χώρας (CBDC), σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα cryptonews.com σε δημοσίευμά της το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι προθεσμίες

Σύμφωνα με την εφημερίδα Securities Daily, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, ορισμένες εμπορικές τράπεζες που έχουν ήδη ξεκινήσει να συνεργάζονται με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) σε πιλοτικές πλατφόρμες για το ψηφιακό CNY, δημιουργούν υποδομές που θα τους βοηθήσουν να προσφέρουν μια σειρά υπηρεσιών στο κοινό μόλις ξεκινήσει το CBDC.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το ψηφιακό γιουάν θα κυκλοφορήσει στο Πεκίνο εγκαίρως για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2022, αν και η PBoC δεν έχει δώσει ακόμα χρονοδιάγραμμα για την εθνική κυκλοφορία το ψηφιακού νομίσματος.

Εκατομμύρια «ψηφιακά πορτοφόλια»

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στα κινεζικά ΜΜΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η China Construction Bank , η Industrial and Commercial Bank of China, η Postal Savings Bank of China και η Bank of Communications είχαν κάνει «επανειλημμένες αναφορές» στο ψηφιακό γιουάν στις πρόσφατες «εξαμηνιαίες εκθέσεις και ενημερώσεις» των επενδυτών.
Και παρόλο που το ψηφιακό νόμισμα είναι ακόμα σε πιλοτικό στάδιο, εκατομμύρια Κινέζοι και εταιρείες έχουν ήδη ενεργά ψηφιακά πορτοφόλια CNY.
Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, η China Construction Bank είχε εκδώσει 7,23 εκατομμύρια προσωπικά πορτοφόλια, 1,19 εκατομμύρια δημόσια πορτοφόλια (για επιχειρήσεις και δημόσια όργανα) και είχε δει περισσότερες από 28,45 εκατομμύρια συναλλαγές, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, να πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα της.

Ψηφιακό οικοσύστημα

Η Τράπεζα Επικοινωνιών, εν τω μεταξύ, δημιούργησε 1,16 εκατομμύρια προσωπικά ψηφιακά πορτοφόλια.
Εκτός από το νέο τμήμα CBDC του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της Κίνας, η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας έχει «υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με 46 [μικρότερες] εμπορικές τράπεζες» για «από κοινού δημιουργία ψηφιακού οικοσυστήματος CNY» .
Η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας , μέλος του ομίλου «μεγάλων τεσσάρων» εμπορικών τραπεζών (κρατικών), υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας ψηφιακού γιουάν με την Τράπεζα του Σιάν .
Οι τράπεζες διερευνούν επίσης μια σειρά λύσεων που σχετίζονται με την τεχνολογία του blockchain η οποία στηρίζει την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης