Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

JP Morgan: Το ράλι του Bitcoin θα αναβάλει τις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed

JP Morgan: Το ράλι του Bitcoin θα αναβάλει τις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed
Ο Kolanovic έχει στόχο τις 4.200 μονάδες για τον S&P 500, που αντιπροσωπεύει δυνητική πτώση 18% από τα τρέχοντα επίπεδα
Σχετικά Άρθρα
Το ράλι ρεκόρ στο bitcoin θα μπορούσε να οδηγήσει τη Fed να καθυστερήσει τις προγραμματισμένες μειώσεις των επιτοκίων της αργότερα φέτος, σύμφωνα με την JP Morgan.
Ο στρατηγικός αναλυτής Marko Kolanovic ανέφερε σε πρόσφατο σημείωμά του ότι το ράλι του bitcoin πάνω από τα 60.000 δολάρια, σε συνδυασμό με τα υψηλά ρεκόρ των μετοχών, υποδηλώνει ότι αρχίζει να συσσωρεύεται «αφρός» στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου. Αυτός ο «αφρός» θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει τη Fed να αναβάλει τις προγραμματισμένες μειώσεις των επιτοκίων της, που συχνά είναι τονωτικές για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, καθώς θα μπορούσε να εξαπολύσει έναν ακόμη γύρο πληθωρισμού.
«Αυτό μπορεί να κρατήσει τη νομισματική πολιτική υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς η πρόωρη μείωση των επιτοκίων ενέχει τον κίνδυνο να διογκώσει περαιτέρω τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων ή να προκαλέσει μια νέα άνοδο του πληθωρισμού», δήλωσε ο Kolanovic.
Η αγορά αναμένει επί του παρόντος ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τουλάχιστον τρεις φορές το 2024, με την πρώτη μείωση επιτοκίων να πραγματοποιείται τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.
Με μεγάλο μέρος του ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς από τον Οκτώβριο να οφείλεται στην προσδοκία μείωσης του πληθωρισμού και των χαμηλότερων επιτοκίων, μια περαιτέρω καθυστέρηση στις προγραμματισμένες μειώσεις των επιτοκίων της Fed θα μπορούσε να «χαλάσει» το ανοδικό αφήγημα της χρηματιστηριακής αγοράς. Όμως, σύμφωνα με τον Kolanovic, «αν ο αποπληθωρισμός εξακολουθεί να είναι άψογος, "προς τι η βιασύνη;"» παραφράζοντας πρόσφατα σχόλια του μέλους δ.σ. της Fed, Christopher Waller.
Συνολικά, ο Kolanovic συνεχίζει να κλίνει πτωτικά προς τις μετοχές, υποστηρίζοντας ότι η αγορά είναι επί του παρόντος τιμολογημένη για την τελειότητα με ελάχιστες ενδείξεις ότι οι επενδυτές αντισταθμίζουν τους κινδύνους.
Ο Kolanovic έχει στόχο τις 4.200 μονάδες για τον S&P 500, που αντιπροσωπεύει δυνητική πτώση 18% από τα τρέχοντα επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης