Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Δεν είναι πια διόρθωση, αλλά bear market: Ακραία διολίσθηση κάτω από τις 60.000 δολ. για Bitcoin - Ξεπέρασαν τα 200 δισ. δολ. οι ρευστοποιήσεις

Δεν είναι πια διόρθωση, αλλά bear market: Ακραία διολίσθηση κάτω από τις 60.000 δολ. για Bitcoin - Ξεπέρασαν τα 200 δισ. δολ. οι ρευστοποιήσεις
«Κατρακυλά» το Bitcoin…
Διολίσθηση σημειώνει το Bitcoin με το volatility και το κερδοσκοπικό trading στο δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα να χτυπά κόκκινο...
Ειδικότερα, το πρώτο τη τάξει βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα υποχώρησε στα 56.757,93 δολάρια, υποχωρώντας κάτω από τις 57.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο (-20% από τα ιστορικά υψηλά των 73.000 δολ.).
Τα περισσότερα altcoins ακολουθούν το Bitcoin στην… κατρακύλα.
Το Ethereum στάθηκε πάνω από τα 3.200 δολάρια μετά την κυκλοφορία των ETF spot στο Χονγκ Κονγκ χθες, αλλά έχει πέσει κατακόρυφα έκτοτε, διολισαίνοντας κάτω από τα 2.800 δολάρια.
Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει πέσει στα 2.140 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Αυτό σημαίνει ότι η μέτρηση έχει χάσει πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια από το πρωί της Δευτέρας 29 Απριλίου.
Σε αυτό το περιβάλλον, όπως λέει το Coindesk, ίσως είναι καιρός να ονομάσουμε τη διόρθωση bear market.
Αιτία για αυτή την πτώση; «Οι πρόσφατες εκθέσεις που απεικόνισαν μάκρο και πληθωρισμό ισχυρότερα του αναμενομένου, γεγονός που μείωσε σημαντικά τις προσδοκίες για νομισματική χαλάρωση και επιτοκιακές μειώσεις εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ – γεγονός που επιβαρύνει την αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων» τόνισε σε έκθεση της Τρίτης ο Joel Kruger της LMAX Group.
«Έχουμε ενδείξεις ότι η Fed θα επιμείνει στα υψηλά επιτόκια, παρά τις εκκλήσεις των επενδυτών για περισσότερη προσαρμογή.
Με το δολάριο ΗΠΑ να ισχυροποιείται, τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία μάλλον αναμένεται να υποφέρουν».

Ο χειρότερος μήνας από την πτώχευση της FTX

Σε αυτό το περιβάλλον η αγορά αναμένεται να σημειώσει τη χειρότερη μηνιαία πτώση τους από τον Νοέμβριο του 2022, όταν το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX κατέρρευσε.
Το bitcoin έγραψε μείωση πάνω από 16% τον Απρίλιο ενώ το Ether έκλεισε στο -18%.
Τα μικρότερα κρυπτονομίσματα υπέστησαν ακόμη βαθύτερη διόρθωση, με το altcoin SOL, dogecoin (DOGE), και AVAX να χάνουν 35%-40%.
Σύμφωνα με το TradingView, η συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς κρυπτονομισμάτων έχασε σχεδόν το 18% της αξίας της, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση της από τον Ιούνιο του 2022,

Η πτώση μπορεί να μην έχει τελειώσει

«Περιμένω sell off στο Bitcoin στην περιοχή των 50.000 δολαρίων η οποία θα αποδειχθεί μια ευκαιρία αγοράς» δήλωσε ο John Glover, επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας Ledn.
Οι εποχικές επιπτώσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δείχνουν επίσης χαμηλότερες τιμές, σημείωσε η K33 Research.
«Το κλείσιμο του Σεπτεμβρίου θα είχε σωρευτική απόδοση -29% τα τελευταία πέντε χρόνια» δήλωσε ο αναλυτής της K33 Vetle Lunde.
Με αυτά και με αυτά, η πρώτη ημέρα των εισηγμένων στο Χονγκ Κονγκ spot bitcoin και Ether ETF απέτυχε να εντυπωσιάσει, με τον όγκο συναλλαγών μετά βίας να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης