Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λιγότερες ευθύνες για τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στις αποκρατικοποιήσεις - Τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για απαλλαγή από ΦΠΑ των φιλανθρωπιών

Λιγότερες ευθύνες για τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στις αποκρατικοποιήσεις - Τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για απαλλαγή από ΦΠΑ των φιλανθρωπιών
Η κυβέρνηση «φορτώνει» στο Υπουργικό Συμβούλιο το βάρος της όποιας απόφασης συνδέεται με καθυστερήσεις, ρήτρες κλπ.
Την απαλλαγή των διοικούντων του ΤΑΙΠΕΔ από ποινικές ευθύνες για αποφάσεις που σχετίζονται με την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα κλπ.) του Ταμείου, εξασφαλίζει τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή.
Επικαλούμενη η κυβέρνηση την πολυπλοκότητα των αποκρατικοποιήσεων «φορτώνει» στο Υπουργικό Συμβούλιο το βάρος της όποιας απόφασης συνδέεται με καθυστερήσεις, ρήτρες κλπ.
Συγκεκριμένα ορίζεται ότι με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας υπογραφής των συμβάσεων με επενδυτές για περιουσιακά στοιχεία που έχουν εκχωρηθεί στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αν περιλαμβάνονται όροι που δεσμεύουν το Ελληνικό Δημόσιο, ιδίως στις περιπτώσεις που εμπλέκονται φορείς όπως η αρχαιολογία και οι πολεοδομικές αρχές, παρέχεται στο ΤΑΙΠΕΔ ειδική εξουσιοδότηση για να γίνεται ανάληψη των δεσμεύσεων από το Ελληνικό Δημόσιο, με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Με άλλη τροπολογία απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ οι δωρεές τροφίμων ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης προς τις ευπαθείς ομάδες που τα έχουν ανάγκη.
Το μέτρο στοχεύει να άρει το αντικίνητρο που υπάρχει κυρίως για επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν προϊόντα «στοκ» ή τρόφιμα που πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξης τους, αντί να τα πετάξουν.
Επιπλέον, με άλλη διάταξη, παρέχεται η δυνατότητα σε φορείς του δημοσίου να μεταφέρουν εκτάκτως κονδύλια σε άλλες δραστηριότητες και σκοπούς από αυτές που είχαν αρχικά προβλεφθεί αρχικά με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό της κάθε χρονιάς, εφόσον παραστεί σχετική ανάγκη.

Μ. Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης