Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο σφυρί 168 ακίνητα από το ΤΑΙΠΕΔ - Πωλούνται διατηρητέα κτίρια στις παρυφές της Ακρόπολης για να μειωθεί το χρέος!

Στο σφυρί 168 ακίνητα από το ΤΑΙΠΕΔ - Πωλούνται διατηρητέα κτίρια στις παρυφές της Ακρόπολης για να μειωθεί το χρέος!
Στον κατάλογο με τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται και τα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Λίστα με 168 ακίνητα μεταξύ των οποίων και πολλά διατηρητέα  που βρίσκονται στην Πλάκα ετοιμάζεται να βγάλει  στο «σφυρί» το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
Πρόκειται για  κτίρια που ουσιαστικά βρίσκονται στους πρόποδες της Ακρόπολης, με την κυβέρνηση να έρχεται όλο και πιο κοντά στις… Καρυάτιδες για να μπορέσει να εξοφλήσεις το δυσθεώρητο δημόσιο χρέος.      
Στον κατάλογο με τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται και τα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αλλά και τουριστικά ακίνητα όπως το ακίνητο «Ξενία Πλαταμώνα», καθώς επίσης και Ολυμπιακές εγκαταστάσεις: όπως το «Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου», το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου και το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά.
Η πώληση αυτών των ακινήτων πραγματοποιείται μετά την συνάντηση της  τρόικας με την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και την δυσφορία που εξέφρασαν για τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στις αποκρατικοποιήσεις και ιδιαίτερα στο κομμάτι του real estate.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασε τον κατάλογο με τα 14 ώριμα projects συνολικής εκτιμώμενης αξίας 4 δισ. ευρώ, προκειμένου να πείσει τους ξένους ελεγκτές ότι προωθώντας τα περισσότερα εξ αυτών θα επιτευχθεί ο φετινός εισπρακτικός στόχος που έχει τοποθετηθεί στα 3,5 δισ. ευρώ από 1,3 δις. ευρώ το 2013.
Εκτός του καταλόγου αυτού, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος έδωσε και μία λίστα με τις 12 νέες αποκρατικοποιήσεις που ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.                  
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ζήτησαν να προχωρήσει το νομικό πλαίσιο για την τιτλοποίηση ακινήτων, από την οποία η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι μπορούν να προκύψουν έσοδα 350-400 εκατ. ευρώ.
Δεν πρέπει να λησμονείται ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ  πηγαίνουν στον «κουμπαρά» για την αποπληρωμή του χρέους.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης