Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε ανάκληση της απόφασης για τη μεταβίβαση τριών «φιλέτων» στο ΤΑΙΠΕΔ προσανατολίζεται η κυβέρνηση - Αναμένεται διορθωτική απόφαση

tags :
Σε ανάκληση της απόφασης για τη μεταβίβαση τριών «φιλέτων» στο ΤΑΙΠΕΔ προσανατολίζεται η κυβέρνηση - Αναμένεται διορθωτική απόφαση
Φαίνεται πως επρόκειτο περί εσφαλμένης ένταξης των ακινήτων στη λίστα της απόφασης της διυπουργικής επιτροπής
Στην ανάκληση της απόφασης που μεταβίβαζε στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα - «φιλέτα» του Παράκτιου Μετώπου της Αττικής, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Τα τρία «φιλέτα» μεταβιβάστηκαν προ ημερών στον φορέα των ιδιωτικοποιήσεων από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή, κατά παρέκκλιση από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Τα επίμαχα ακίνητα είναι τρία, σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr.
Το πρώτο, έκτασης 176 στρεμμάτων, περιλαμβάνει την έκταση από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά μέχρι τα «Αστέρια» Γλυφάδας. Το δεύτερο βρίσκεται στη Γλυφάδα και έχει εμβαδό 20 στρεμμάτων. Το τρίτο είναι το Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (όπου και το «Cape Sounio» του ομίλου Grecotel), εκτάσεως 383 στρεμμάτων, κυριότητας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) το οποίο τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).
Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης σημειώνουν ότι και τα τρία ακίνητα επιστρέφουν στο ελληνικό Δημόσιο βάσει διορθωτικής απόφασης που θα εκδοθεί.
Το ίδιο αναφέρουν και πληροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ, από όπου μεταδίδεται ότι επρόκειτο περί εσφαλμένης ένταξης των εν λόγω ακινήτων στη λίστα της απόφασης της διυπουργικής επιτροπής.
Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο, η Παράκτιος Αττικό Μέτωπο ΑΕ έχει σκοπό την αξιοποίηση της περιοχής από το Φάληρο ως το Σούνιο, εξαιρουμένων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, του Αγίου Κοσμά, του ΣΕΦ, του Αστέρα της Βουλιαγμένης και των μαρινών σε Άλιμο και Γλυφάδα.
Μάλιστα, μετά την πίεση του υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ, που οδήγησε και σε πολύμηνη καθυστέρηση της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, εντάχθηκε διάταξη που προβλέπει ότι «η εταιρεία δεν δύναται να μεταβιβάσει καθ' οιονδήποτε τρόπο σε τρίτους την κυριότητα των ακινήτων που παραχωρούνται... χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΤΑΙΠΕΔ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης