Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαβεβαιώσεις Στρατούλη: «Η κυβέρνηση δεν θα αγγίξει τα ήδη λεηλατημένα αποθεματικά των Ταμείων»

Διαβεβαιώσεις Στρατούλη: «Η κυβέρνηση δεν θα αγγίξει τα ήδη λεηλατημένα αποθεματικά των Ταμείων»
 Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων συναντήθηκε με ομοσπονδίες εργαζομένων
Σε διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αγγίξει τα αποθεματικά των ταμείων, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος συναντήθηκε με τις ομοσπονδίες Τύπου και Χάρτου, των εργαζομένων στο Φάρμακο, των Οικοδόμων και την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Από την πλευρά τους τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν την αντίθεση τους στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την εθελοντική τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων στην ΤτΕ.
Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση δεσμεύε¬ται να μην αγγίξει τα αποθεματικά των ταμείων, τα οποία, όπως είπε, είναι ο «κουμπα¬ράς» των ασφαλισμένων, που έχει λεηλατηθεί από τις προηγούμενες κυ¬βερνήσεις, ενώ τόνισε ότι τυχόν αποφάσεις των Δ.Σ να επενδύσουν τα ρε¬υστά τους σε κρατικά ρέπος είναι καθαρά εθελοντικές.
Ο κ. Στρατούλης ανέφερε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει σταδιακά τις απώλειες που προκλήθηκαν «από το καταστροφικό PSI που εφάρμοσε η προηγούμενη κυ¬βέρνηση», τονίζοντας ότι τα μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας τελείωσαν.
Επίσης, ενημέρωσε τους αντιπροσώπους των Ομοσπονδιών για τις νομοθετικές ενέργειες που θα δρομολογηθούν τις επόμενες εβδομάδες, όπως είναι η δημιουργία ενός ταμείου εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασ¬φάλισης -από τα έσοδα του οποίου θα χρηματοδοτηθούν τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης- αλλά και η υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης της κυβέρνησης για να μπει φρένο σε νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης