Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο επίκεντρο του G7 η Ελλάδα - Δεν θα υπάρξει καμία απόφαση ξεκαθαρίζει ο Schaeuble

tags :
Στο επίκεντρο του G7 η Ελλάδα - Δεν θα υπάρξει καμία απόφαση ξεκαθαρίζει ο Schaeuble
Η αφρόκρεμα των κεντρικών τραπεζών και υπουργών Οικονομικών θα βρίσκεται στη Δρέσδη το επόμενο τριήμερο
Στο επίκεντρο της συνάντησης της ομάδας των G7 θα βρεθεί το ελληνικό ζήτημα, καθώς εκκρεμεί η επίτευξη συμφωνίας, χωρίς ωστόσο να αναμένεται η λήψη αποφάσεων.
Από αύριο Τετάρτη έως και την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών της Ομάδα των Επτά ( Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδά), θα συναντηθούν στη Δρέσδη, με οικοδεσπότες τους Wolfang Schaeuble και Jens Weidmann, καθώς η Γερμανία ασκεί για το 2015 την Προεδρία της Ομάδας.
Από τα κεντρικά θέματα της συνάντησης αναμένεται να είναι και η Ελλάδα αν και, όπως διευκρίνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, η G7 δεν αποτελεί το πλαίσιο λήψης αποφάσεων για το ζήτημα.
Στην Δρέσδη από τις 27 ως τις 29 Μαΐου θα βρεθούν, εκτός από τους υπουργούς και τους τραπεζίτες, η γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Christine Lagarde , ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi, του ΟΟΣΑ Angel Gurriaκαι του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, αλλά και ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Pierre Moscovici, ο Νομπελίστας και οι καθηγητές Οικονομικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Keneth Rogoff και Larry Summers
Αντικείμενο της συνάντησης είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης επτά χρόνια μετά την αρχή της κρίσης, αλλά και η προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη στο περιβάλλον υπερχρέωσης των κρατών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται ακόμη το ζήτημα της ρύθμισης των αγορών και της βελτίωσης της συνεργασίας των κρατών σε θέματα φορολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης