Τελευταία Νέα
Οικονομία

MNI: Στα 90 δισ. μπορεί να φτάσει το τρίτο δάνειο της Ελλάδας - Λήξη διαπραγμάτευσης έως 10/8 επιθυμούν οι δανειστές

MNI: Στα 90 δισ. μπορεί να φτάσει το τρίτο δάνειο της Ελλάδας - Λήξη διαπραγμάτευσης έως 10/8 επιθυμούν οι δανειστές
Tο τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 90 δισ. ευρώ, προκειμένου να αντισταθμιστεί η διαρκής αύξηση του ελληνικού χρέους
Ακόμη και στα 90 δισ. ευρώ θα μπορούσε να φτάσει το ύψος του νέου - τρίτου κατά σειρά - δανείου της Ελλάδας, όπως αποκαλύπτουν ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο MNI, επικαλούμενο κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 90 δισ. ευρώ, προκειμένου να αντισταθμιστεί η διαρκής αύξηση του ελληνικού χρέους.
Να σημειωθεί εδώ πως μέχρι στιγμής, οι δανειστές της Ελλάδας έχουν θέσει ως ταβάνι τα 86 δισ. ευρώ για το τρίτο δάνειο της χώρας.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που το ύψος του χρηματοδοτικού προγράμματος της χώρας αναθεωρείται προς τα πάνω, φτάνοντας στα 90 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκπρόσωποι των δανειστών που αναμένονται στην Αθήνα εντός των επόμενων ωρών έχουν λάβει σαφείς εντολές για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά μέχρι και τις 10 Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται εδώ πως οι πληροφορίες της περασμένης εβδομάδας κάνουν λόγο για διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα στις 11 Αυγούστου.
"Δεν υπάρχει ομοφωνία σε επίπεδο Eurogroup για νέα προαπαιτούμενα τον Αύγουστο", ξεκαθαρίζουν οι ίδιες πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης