Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μάρδας: Το ελληνικό Νταβός θα παράγει πλούτο – Προβλήματα νομικής υφής στην υπόθεση Σαββαϊδου

Μάρδας: Το ελληνικό Νταβός θα παράγει πλούτο – Προβλήματα νομικής υφής στην υπόθεση Σαββαϊδου
 χώρα χρειάζεται 100 δισ. ευρώ, 20 δισ. ευρώ έχουμε απο ΕΣΠΑ, 80 δισ. ευρώ θα έρθουν από το εσωτερικό ή το εξωτερικό
Το ελληνικό Νταβός θα παράγει πλούτου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.
Όπως τόνισε, η πρόταση Μάρδα για «θερινό Νταβός» στη νήσο Αιγιλεία βρίσκεται σε αρκετά καλό στάδιο προετοιμασίας.
«Το επόμενο βήμα είναι το αυτονόητο, το ενδιαφέρον που θα ζητήσουν τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ πάνω στο πρότζεκτ... Εκτιμούμε ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον κάποια κράτη», τόνισε.
«Η χώρα χρειάζεται 100 δισ. ευρώ, 20 δισ. ευρώ έχουμε απο ΕΣΠΑ, 80 δισ. ευρώ θα έρθουν από το εσωτερικό ή το εξωτερικό», εξήγησε.
«Το νησί θα παράγει πλούτο από τη στιγμή που θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Χρειαζόμαστε πλούτο σε εμπορεύσιμα αγαθά ή υπηρεσίες, όχι έργα, τα έργα μετά την ολοκλήρωσή τους παύουν να παράγουν πλούτο», παρατήρησε.
Όσον αφορά στα σχόλια στον Τύπο για το σχέδιό του, ο υφυπουργός έκανε λόγο για «λάτρεις του μέτριου και των μικρών μεγεθών». «Όταν ακούγεται κάτι έξω απο τα παραδοσιακά, όταν κάποιος είναι προσκολλημένος στο μέτριο ή στο μικρό, μπορεί να τον σοκάρει...» σημείωσε.
Όσον αφορά στο θέμα της παραίτησης της ΓΓ Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, δήλωσε ότι «όταν υπάρχουν προβλήματα νομικής υφής, δεν μπορεί να μείνουν ανέγγιχτα, και το συγκεκριμένο θέμα αντιμετωπίζει κάποια τέτοια προβλήματα».

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης