Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη -Το Δ.Σ. του ESM ενέκρινε και τυπικά την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ.

tags :
Regling: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη -Το Δ.Σ. του ESM ενέκρινε και τυπικά την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ.
Η εκταμίευση αναμένεται τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές
(upd)Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, έδωσε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ESM, με τον επικεφαλής του μηχανισμού Klaus Regling να εκφράζει την ικανοποίησή του για τις μεταρρυθμίσεις και να τονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο προς την επιστροφή στην ανάπτυξη. 
Είχε προηγηθεί η χθεσινή απόφαση του συμβουλίου των Διοικητών (υπό τον πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem και τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης).
Η εκταμίευση αναμένεται τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η ανακοίνωση του ESM

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) ενέκρινε σήμερα το πρώτο τμήμα της δεύτερης δόσης των δανείων, ύψους 10,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 7,5 δισ. ευρώ. 
Η χώρα θα χρησιμοποιήσει το 7,5 δισ. ευρώ για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις εξυπηρέτησης του χρέους και να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου.
Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου ακολούθησαν την ολοκλήρωση όλων των προηγούμενων ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι δηλώσεις Regling

H σημερινή απόφαση του ESM για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αποτελεί μια αναγνώριση της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίηση ουσιωδών μεταρρυθμίσεων.
Η κυβέρνηση νομοθέτησε μεταρρυθμίσεις που αφορούν το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τις αποκρατικοποιήσεις και το επενδυτικό ταμείο.
Επίσης νομοθέτηση τη δυνατότητα πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες.
Και εισήγαγε τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών, στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Χάρη σε αυτά τα μέτρα και τις άλλες μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο για επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη.

Πρώτη ενημέρωση: 10:04, Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης