Τελευταία Νέα
Οικονομία

Mersch (ΕΚΤ): Μη ικανοποιητική η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης - Ασταθής και ο τραπεζικός τομέας

Mersch (ΕΚΤ): Μη ικανοποιητική η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης - Ασταθής και ο τραπεζικός τομέας
H EKT δεν θα καταφύγει σε ακραία μέσα για να επιτύχει τον στόχο της όσον αφορά τον πληθωρισμό
Χρειάζονται νέες προσπάθειες για να ενισχυθεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη η οποία κινείται σε μη ικανοποιητικά επίπεδα» δήλωσε ο Yves Mersch μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε οικονομικό Συνέδριο στην Ιταλία.
Όπως διευκρίνισε αυτό οφείλεται στην ιδιαίτερα επειδή η εμπιστοσύνη στους εθνικούς και τους πολιτικούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι χαμηλή.
«Στον χρηματοοικονομικό τομέα, οι εναπομείνασες αστάθειες στον τραπεζικό τομέα θα πρέπει να διορθωθούν και να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση» υπογράμμισε.
Υποστήριξε ακόμη ότι «σε διαφορετική περίπτωση οι φορείς της αγοράς θα εξακολουθήσουν να φοβούνται ότι οι τοπικές ευπάθειες θα μπορούσαν τελικά να επεκταθούν και να αποσταθεροποιήσουν το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα προτού να είναι έτοιμα προς ανάπτυξη όλα τα πυροσβεστικά μέσα».
Το μέλος της ΕΚΤ δεν αναφέρθηκε στην τρέχουσα νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η ΕΚΤ και έχει δεχθεί σκληρή κριτική, υπογράμμισε ωστόσο ότι «δεν θα καταφύγει σε ακραία μέσα για να επιτύχει τον στόχο της όσον αφορά τον πληθωρισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης