Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) - Να δοθούν εγγυήσεις ότι η διαφθορά στα εξοπλιστικά αποτελεί παρελθόν

Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) - Να δοθούν εγγυήσεις ότι η διαφθορά στα εξοπλιστικά αποτελεί παρελθόν
Δεν μπορούμε και δεν έχουμε δικαίωμα να εφησυχάσουμε, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση με τις μίζες
Να δοθούν εγγυήσεις ότι η διαφθορά στα εξοπλιστικά αποτελεί παρελθόν, ζητά με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.
Όπως επισημαίνει, «είναι επείγον ζήτημα να υπάρξουν οι εγγυήσεις ότι όλα αυτά δεν συνεχίζονται, δεν έχουν παρόν και μέλλον. Αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι εν ισχύι, είναι εξοπλισμοί των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, που λειτουργούν και που θέλουν αναβάθμιση, συντήρηση, ανταλλακτικά, εκσυγχρονισμό».
Παράλληλα, τονίζει ότι δεν μπορούμε και δεν έχουμε δικαίωμα να εφησυχάσουμε σχετικά με την υπόθεση με τις μίζες, σημπληρώνοντας πως πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα, για το οποίο πλέον έχουμε και ομολογίες.
«Είναι πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο ενδείξεις και αποδείξεις είχαμε στο παρελθόν, αλλά τώρα έχουμε ομολογίες. Αυτό είναι το καινούργιο δεδομένο και ουδείς μπορεί να σταθεί με αδιαφορία ή υπεκφυγή. Η δικαστική διερεύνηση πρέπει να ενθαρρυνθεί και να ενισχυθεί στο να φτάσει μέχρι τέλος, χωρίς καμία σκοπιμότητα ή καμία διάκριση, αν και μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι αυτή η έρευνα αφορά το παρελθόν. Είναι επομένως μείζονος σημασίας ζήτημα και της πολιτικής ηγεσίας να δώσει δεδομένα στοιχεία για το τι ισχύει σήμερα».
Ερωτηθείς σχετικά για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει σε μαύρη λίστα όσες εταιρείες έχουν τελέσει πράξεις διαφθοράς, ο κ. Δρίτσας είναι κατηγορηματικός σημειώνοντας ότι «αυτό το έχουμε αναδείξει από την εποχή της έρευνας για τον Τσοχατζόπουλο και το επαναφέραμε και στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, που απορρίφθηκε η πρότασή μας για εξεταστική επιτροπή».
«Ο νόμος 2656 του 1998 κυρώνει τη σύμβαση του ΟΟΣΑ, που προβλέπει σειρά μέτρων όχι μόνο για τους δωροδοκούμενους αλλά και τους δωροδοκούντες, δηλαδή τα φυσικά πρόσωπα και τις εταιρείες που εμπλέκονται στα εξοπλιστικά προγράμματα σε δωροδοκίες. Αυτές μπαίνουν σε μαύρη λίστα όχι μόνο στη συγκεκριμένη χώρα όπου έχει τελεστεί πράξη διαφθοράς, αλλά μπαίνουν σε διεθνή μαύρη λίστα. Αυτή είναι μία ποινή πολύ μεγαλύτερη για τα επιχειρηματικά συμφέροντα από ό,τι μια δικαστική δίωξη ενός στελέχους ή ένα πρόστιμο», σημείωσε.
Ερωτηθείς τέλος αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να απαντήσει, επισημαίνοντας ότι «δεν έχει επικαιρότητα ακόμη αυτό το ζήτημα. Αξιολογούμε σε κάθε περιοχή και σε κάθε δήμο όλα τα δεδομένα. Έτσι και στον Πειραιά αξιολογούμε όλα τα δεδομένα και θα πάρουμε συλλογικά αποφάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης