Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Αριστερός… Τσίπρας με μία σημειολογική κίνηση, αποδεικνύει πως διατηρεί άριστες σχέσεις με τους Έλληνες βιομηχάνους!

Ο Αριστερός… Τσίπρας με μία σημειολογική κίνηση, αποδεικνύει πως διατηρεί άριστες σχέσεις με τους Έλληνες βιομηχάνους!
Κοινή παρουσία Τσίπρα - Δασκαλόπουλου σε εκδήλωση του ΣΕΒ
Την εικόνα του οικονομικού «οδοστρωτήρα» επιθυμεί να απεμπολήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της διαφαινόμενης εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό τουλάχιστον συνεπάγεται από την αμοιβαία «συμπάθεια» με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Δημήτρη Δασκαλόπουλο. Μάλιστα, οι δυο τους θα παραστούν από κοινού, σε εκδήλωση του ΣΕΒ με θέμα «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη στις 18:00 στο Πολεμικό Μουσείο.
Με τον Αλέξη Τσίπρα να διαχωρίζει τη θέση του από την ριζοσπαστική και ρηξικέλευθη «Αριστερή Πλατφόρμα», ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να διατηρεί ανοικτούς τους δίαυλους επικοινωνίας με τον επιχειρηματικό κόσμο.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλλιεργεί με σύνεση ένα προφίλ, το οποίο θα του εξασφαλίσει την απαραίτητη συμμαχία με τους Έλληνες επιχειρηματίες, σε περίπτωση κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πως μία κυβέρνηση έστω και Αριστερή, έχει την ανάγκη στήριξης των Ελλήνων βιομηχάνων. Κανένα έως τώρα κόμμα δεν κυβέρνησε δίχως την επικουρία της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής. Αυτό συνιστά θέσφατο και για μία μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς.
Με τα κανάλια επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με το ΣΕΒ να παραμένουν «ανοιχτά», ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει το μανδύα του αντισυστημικού κόμματος και υιοθετεί μία πιο μετριοπαθή και ρεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας. Καθιστά σε όλους σαφές, πως μία κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα καταστρατηγήσει κάθε έννοια της οικονομικής και επιχειρηματικές ελευθερίας, ούτε πως θα επιβάλλει μία αβάσταχτη φορολογία στους βιομηχάνους.
Παράλληλα, η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη μεριά των βιομηχάνων, που συνιστούν παραδοσιακοί σύμμαχοι της κεντροδεξιάς παράταξης, ανησυχούν και «προβληματίζουν» τη ΝΔ, η οποία «βλέπει» να χάνει ένα ακόμα προπύργιό της.
Το φλερτ μεταξύ Τσίπρα και Δασκαλόπουλου ενοχλεί σφόδρα τα «γαλάζια» στελέχη. Αυτό άλλωστε, αποτυπώνεται και στις οξύτατες επιθέσεις που εξαπολύουν διάφορα κέντρα, που ελέγχονται από τη ΝΔ, στον πρόεδρο του ΣΕΒ.
Πλέον, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος θεωρείται από τη ΝΔ περισσότερο ως αντίπαλος, παρά ως σύμμαχος.
Είναι πασιφανές πως ορισμένες ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται εύηχα στα αυτιά των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών. Αναμφίβολα, ο Αλέξης Τσίπρας «χτίζει» με συστηματικό τρόπο, εξαιρετικά ωφέλιμες σχέσεις με τον κόσμο της αγοράς.
Άλλωστε, η υλοποίηση του προγράμματός του, προϋποθέτει αναμφίβολα και τη στήριξη των Ελλήνων βιομηχάνων…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης