Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμές Μώραλη για Μιχαλολιάκο - Τα αυτονόητα τα παρουσιάζει επιτυχημένη δημαρχία - Ο Πειραιάς πρέπει να συγκρίνεται με τα μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια

Αιχμές Μώραλη για Μιχαλολιάκο - Τα αυτονόητα τα παρουσιάζει επιτυχημένη δημαρχία - Ο Πειραιάς πρέπει να συγκρίνεται με τα μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια
«Ο Μιχαλολιάκος ρίχνει τον πήχη για τον Πειραιά. Πειραιάς και λιμάνι είναι δύο πυλώνες παράλληλοι», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος
Στην ανάγκη επιστροφής των εφοπλιστών στον Πειραιά αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ άφησε αιχμές και για τον νυν δήμαρχο, Β. Μιχαλολιάκο, σημειώνοντας ότι «ρίχνει τον πήχυ για τον Πειραιά».
Ειδικότερα, ο κ. Μώραλης επισήμανε ότι «το πρόβλημά μας είναι ότι έφυγαν οι εφοπλιστές από τον Πειραιά» και σημείωσε την εκτίμηση που τρέφει ο πειραϊκός λαός για τον εφοπλιστικό κόσμο.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο Πειραιάς πρέπει να συγκρίνεται με τα μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια, όπως το Ρότερνταμ, η Αμβέρσα και η Βαρκελώνη, ενώ αφήνοντας αιχμές για το έργο του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον δήμο, τόνισε ότι «ρίχνει τον πήχη για τον Πειραιά», προσθέτοντας ότι «Πειραιάς και λιμάνι είναι δύο πυλώνες παράλληλοι».
Σημείωσε ακόμη ότι «ο κ. Μιχαλολιάκος παρέλαβε έναν Πειραιά, η αλήθεια είναι, υπό το μηδέν με πολύ μεγάλα προβλήματα. Κάνοντας κατά την άποψή μου ορισμένα αυτονόητα πράγματα που είναι υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής θέλει να εμφανίσει ότι είχε μια επιτυχημένη δημαρχία. Βάζει δηλαδή τον πήχυ πολύ χαμηλά στις απαιτήσεις, αυτό για μένα υποτιμά τις δυνατότητες του Πειραιά και των πολιτών του. Εμείς θέλουμε να βάλουμε τον πήχη πολύ υψηλότερα, να δώσουμε ένα όραμα στον κόσμο να καλέσουμε τον κόσμο να προσέλθει στις εκλογές –ειδικά τη νεολαία- γιατί νομίζω πρέπει οι πολίτες να έχουν όραμα», τόνισε.
Παράλληλα, σημείωσε ότι «το πρώτο που θέλουμε να κάνουμε να μην είναι η δημοτική αρχή κομματική. Ο κ. Μιχαλολιάκος είναι ένας άνθρωπος που κατεξοχήν έχει ανδρωθεί και έχει μεγαλώσει μέσα στο κόμμα. Είναι επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας. Εχει ένα κομματικό χρίσμα. Αυτό κατά την άποψή μας δημιουργεί αγκυλώσεις. Εμείς δεν είμαστε υπέρ αυτού».
Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Πειραιάς Νικητής», τόνισε ότι είναι ένας επιχειρηματίας με πολιτικό στίγμα, ο οποίος θα συμμετέχει κανονικά στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε να διεκδικήσει πόρους από κοινοτικά προγράμματα χωρίς να ζητήσει χρήματα από την κεντρική εξουσία και τάχθηκε κατά της μεταφοράς του δικαστικού μεγάρου έξω από το κέντρο της πόλης, σημειώνοντας ότι «θα είναι μεγάλη ήττα για τον Πειραιά αν φύγουν τα δικαστήρια».
Όσον αφορά την παράταξη «Πειραιάς Νικητής, σημείωσε ότι ηγείται ενός πολυσυλλεκτικού και υπερκομματικού ψηφοδελτίου και τοποθέτησε την ιδεολογική του ταυτότητα στον χώρο της κεντροαριστεράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης