Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ - Με τον λαό στην εξουσία η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει διεθνείς συμμαχίες σε επωφελή βάση

ΚΚΕ - Με τον λαό στην εξουσία η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει διεθνείς συμμαχίες σε επωφελή βάση
Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δίνουν σοβαρές μάχες στην Ευρωβουλή
Mε το λαό στην εξουσία, η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει συμμαχίες με μια σειρά χωρών σε αμοιβαία επωφελή βάση, δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Ελλάδα θα μπορούσε να ζήσει εκτός ΕΕ.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι, παρά την αντίθεση του ΚΚΕ στην ΕΕ, οι ευρωβουλευτές του κόμματος δίνουν μάχες στην Ευρωβουλή για να καθυστερήσουν ή να εμποδίσουν αντιλαϊκά μέτρα, και κυρίως δίνουν μάχες για να αποκαλύψουν στον λαό τι σχεδιάζεται.
Για το πρωτογενές πλεόνασμα και την έξοδο στις αγορές, είπε ότι το ΚΚΕ δεν συμμερίζεται τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, ούτε και καταστροφολογεί, καθώς εκτιμά ότι όταν η καπιταλιστική κρίση «φθάσει στον πάτο» της, ακολουθείται από μια φάση ανάκαμψης. Υπογράμμισε όμως ότι η σταθεροποίηση της οικονομίας θα είναι προς όφελος του κεφαλαίου και της ανάπτυξης των μονοπωλιακών ομίλων και των κερδών τους.
«Δεν θα υπάρξει σταθεροποίηση, με την έννοια ότι δεν θα παρθούν άλλα αντιλαϊκά μέτρα» είπε και τόνισε ότι το ΚΚΕ μιλάει για ανάκαμψη της οικονομίας «σε άλλη κατεύθυνση», προσθέτοντας ότι η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της χώρας μπορεί να γίνει με λαϊκή εξουσία.
Ερωτηθείς «γιατί τόση επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αντί στην κυβερνητική πολιτική», ο κ. Κουτσούμπας είπε κατ' αρχήν ότι κυβερνητική πολιτική είναι η κρατική πολιτική.
Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται ως αξιωματική αντιπολίτευση, πρόσθεσε ότι θέλει να πάρει την θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ και αυτό το κάνει και με μεταγραφές στελεχών και, κυρίως, με την πολιτική του. Έκανε λόγο για μετατόπιση, παλινωδίες και καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να λες "ή ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ", υπονοώντας τον Σαμαρά και την ελληνική κυβέρνηση, και να περιγράφεις τη Μέρκελ ως ένα τέρας στην ηγεσία της Γερμανίας και της Ευρώπης, που ευθύνεται για όλα τα κακά της μοίρας, υπονοώντας ότι αν αλλάξει η Μέρκελ και έλθει για παράδειγμα ο Σόιμπλε ή ο Σουλτς θα λυθούν τα προβλήματα. Αυτό είναι ψέμα, είναι λάθος».
Χαρακτήρισε «ανέκδοτο» το ενδεχόμενο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ να ψηφίσουν τον κ. Τσίπρα για πρόεδρο της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει καμιά υποψηφιότητα, «δεν συμμετέχουμε σε αυτές τις διαδικασίες», και επισήμανε πως ο πρόεδρος του πιο αντιδραστικού μηχανισμού της ΕΕ, καθορίζεται από άλλους συσχετισμούς και παραμέτρους.
Ερωτηθείς για τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ευρύτερο κόμμα της αριστεράς, ο γγ του ΚΚΕ είπε «θα μας έπαιρναν με τις πέτρες οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αν απαντούσαμε θετικά σε αυτό» και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να βρεθούμε κάτω από κοινή στέγη, χώρια που το έχουμε δοκιμάσει μαζί τους στο παρελθόν, έχουμε βγάλει συμπεράσματα. Ήταν η πιο αρνητική εμπειρία που μπορούσε να ζήσει ποτέ ένα πολιτικό κόμμα, άλλες δυνάμεις τις ζουν και τώρα μέσα εκεί, δηλαδή οι συνιστώσες. Οι συνιστώντες, άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος και δεν ξέρω τι θα λεν όταν βγουν κυβέρνηση».
Τέλος, ο κ. Κουτσούμας ότι το ΚΚΕ προτείνει ενότητα του λαού και συμμαχία, πετώντας στην άκρη τους ξεπερασμένους διαχωρισμούς, και τόνισε ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν μπορεί να διαχωρίζεται με όρους «αριστερός», «δεξιός», «κεντρώος» ή «μνημονιακός»-«αντιμνημονιακός» -έχουν κοινά συμφέροντα όλοι αυτοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης