Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Παραλογισμός η απαίτηση της τρόικας για απελευθέρωση των απολύσεων

ΔΗΜΑΡ: Παραλογισμός η απαίτηση της τρόικας για απελευθέρωση των απολύσεων
Να διεκδικήσει μια νέα συμφωνία με τους δανειστές καλεί την κυβέρνηση η Δημοκρατική Αριστερά
Παραλογισμό χαρακτηρίζει τις απαιτήσεις της τρόικας για την απελευθέρωση των απολύσεων η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία καλεί την κυβέρνηση να διεκδικήσει μια νέα συμφωνία με τους δανειστές, που θα απεγκλωβίσει την οικονομία από την ύφεση.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, «η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της τρόικας και να διεκδικήσει μια νέα συμφωνία με τους δανειστές» και προσθέτει ότι σε μια κοινωνία που μετρά ήδη 1,5 εκατομμύριο ανέργους, η επιμονή να απελευθερωθούν οι απολύσεις δεν είναι λάθος πολιτική, είναι παραλογισμός».
Σημειώνει ακόμη ότι η κυβερνητική αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο της νέας διαπραγμάτευσης, οφείλει να καταστήσει απολύτως σαφές ότι η χώρα δεν αντέχει τη λήψη νέων μέτρων που απομειώνουν περαιτέρω τα εισοδήματα, ούτε άλλη αποδόμηση του ήδη αποσαθρωμένου εργασιακού τοπίου.
Προσθέτει, τέλος, ότι απαιτείται μια νέα συμφωνία με τους δανειστές που θα απεγκλωβίσει την οικονομία από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο και θα αποκαταστήσει την κοινωνική συνοχή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης