Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού πακέτου Juncker των 300 δισ. ευρώ

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού πακέτου Juncker των 300 δισ. ευρώ
Ζητά να πληροφορηθεί τον κατάλογο των έργων που έχει αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση
Το ζήτημα της χρηματοδότησης του επενδυτικού πακέτου των 300 δισ. ευρώ που έχει αναγγείλει ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.C. Juncker, θέτει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης, αφού αναφέρεται στην απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών (ECOFIN) στις 7 Νοεμβρίου 2014, σύμφωνα με την οποία ιδρύεται «Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και των κρατών-μελών, για την καταγραφή βιώσιμων ευρωπαϊκών επενδυτικών σχεδίων, στο πλαίσιο του υπό διαμόρφωση επενδυτικού πακέτου Juncker», ζητά από την Κομισιόν να πληροφορηθεί «σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες της Ομάδας Εργασίας» και «ποιος είναι ο κατάλογος των έργων, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, που έχει ήδη καταγράψει».
Ακόμη, ο έλληνας ευρωβουλευτής μνημονεύει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», σύμφωνα με το οποίο «τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. είχαν διορία μέχρι τις 14.11.14 να αποστείλουν τις προτάσεις τους αναφορικά με τα επενδυτικά έργα που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πακέτο Juncker» και ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ποιος είναι ο κατάλογος των έργων που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση, πόσα έργα περιλαμβάνει και ποιος ο προϋπολογισμός τους».
Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέτει, για μια ακόμα φορά, το ερώτημα των πηγών χρηματοδότησης του πακέτου Juncker ζητώντας να πληροφορηθεί «ποιες είναι οι βασικές πηγές χρηματοδότησης του πακέτου Juncker και ποιο το ποσοστό συμμετοχής των δημόσιων πόρων (Ε.Ε. και κράτη-μέλη)» και ρωτά την Κομισιόν κατά πόσο πιστεύει ότι «μόνο με την ανακύκλωση των ήδη υπαρχόντων πόρων της Ε.Ε. και χωρίς την παροχή νέων κεφαλαίων θα καταφέρει να εξέλθει η Ε.Ε. από την ύφεση, τον αποπληθωρισμό και την μεγάλη και επίμονη ανεργία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης