Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι εγγυητής και καταλύτης – Απαιτούνται λύσεις εθνικής συναίνεσης

Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι εγγυητής και καταλύτης – Απαιτούνται λύσεις εθνικής συναίνεσης
Ο κ. Τσίπρας την αυτοδυναμία την χρησιμοποιεί άλλοτε ως απειλή, άλλοτε ως άλλοθι και άλλοτε ως διαβεβαίωση, είπε ο Ευ. Βενιζέλος
(upd2)Για τον εγγυητικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην μετά τις 26 Ιανουαρίου εποχή, δεσμεύτηκε ο Ευ. Βενιζέλος από τα Ιωάννινα, τονίζοντας ότι η παράταξή του θα αποτελέσει εγγυητή και καταλύτη για την πατρίδα και ότι «η χρήσιμη ψήφος είναι στο ΠΑΣΟΚ».
Όσον αφορά το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η χώρα είναι και θα είναι μέλος της Ευρωζώνης και έχει ανάγκη τη στήριξη της ΕΚΤ εν μέσω αυξανόμενης πολιτικής αβεβαιότητας.
«Παρακολουθούμε ένα δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», είπε, επισημαίνοντας την ανάγκη εθνικής συναίνεσης, αν και δεν υπάρχει πολιτική ενότητα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ που έχει κόκκινες γραμμές και απέναντι στη Δεξιά και σε σχέση με το δογματισμό και ψευδαισθήσεις της Αριστεράς», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι η παράταξή του είναι ικανή για τη δημιουργία των αναγκαίων ευρωπαϊκών συσχετισμών.
«Εγγυόμαστε την αλλαγή, έξοδο από το μνημόνιο και αξιοκρατία της χώρας μέσα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από αξιοκρατία, όχι από απειλές.
Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της σταδιακής ενίσχυσης των εισοδημάτων, αλλά με ασφάλεια και σταθερότητα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Για θέματα σοβαρά, πολιτικά και ιστορίας, οφείλουμε να είμαστε ακριβείς και ειλικρινείς» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στον ισχυρισμό του Γιώργου Παπανδρέου σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι ουδέποτε του πρότεινε να αναλάβει πρωθυπουργός.
Επιπλέον, με αφορμή την «αυτοδυναμία, την ολόκληρη ευκαιρία», που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από την Άρτα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι είναι θεμιτό το κάθε κόμμα να διεκδικεί το υψηλότερο ποσοστό, «όμως ο κ. Τσίπρας, την αυτοδυναμία την χρησιμοποιεί άλλοτε ως απειλή, άλλοτε ως άλλοθι και άλλοτε ως διαβεβαίωση».
Τόνισε, μάλιστα, πως «η χώρα θέλει μεγάλες συναινέσεις και συστρατεύσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως αρνήθηκε να δώσει την συναίνεση και τώρα θα δυσκολευτεί να την βρει», επισήμανε.
Απευθυνόμενος, τέλος, στους ψηφοφόρους, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «οι άνθρωποι που έφυγαν από εμάς πρέπει να ξαναγυρίσουν, γιατί «τρίτη δύναμη είναι το ΠΑΣΟΚ», που αποτελεί εγγυητή «σταθερότητας και προοπτικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης