Τελευταία Νέα
Πολιτική

Schulz: Η Ευρώπη δεν θα στηρίξει τις εξαγγελίες Τσίπρα - Επιθυμούμε μία πορεία συμβιβασμού

Schulz: Η Ευρώπη δεν θα στηρίξει τις εξαγγελίες Τσίπρα - Επιθυμούμε μία πορεία συμβιβασμού
"Δεν είμαι ο δάσκαλος του Αλέξη Τσίπρα"
Η Ευρώπη δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, διαμήνυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.
Ειδικότερα, μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση και αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Martin Schulz υποστήριξε πως «δεν είμαι ο δάσκαλος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά μετά από δύο ώρες είχα την αίσθηση ότι το κατάλαβε.
Αν το δέχεται δεν το ξέρω, αλλά του είπα ξεκάθαρα "αν θέλεις αυτήν την πορεία σύγκρουσης και την ακολουθήσεις, πιστεύω ότι θα χάσεις. Γι' αυτό είναι καλύτερα να ακολουθήσεις μια πορεία συμβιβασμού"».
Παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να τηρήσει τις συμφωνίες, σημειώνοντας πως «κάποιες μεταρρυθμίσεις έγιναν - μείωση μισθών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις -, το πρόβλημα είναι ότι ο Τσίπρας λέει ότι θέλει όλα αυτά να τα πάρει πίσω. Αν το κάνει, τότε σίγουρα θα υπάρξει βαθιά σύγκρουση. Και γι' αυτό δεν πιστεύω ότι θα το κάνει».
«Αν η ελληνική κυβέρνηση αντί να μιλάει για "κούρεμα" χρέους προχωρήσει με τη φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων που εν μέσω κρίσης έβγαλαν τα λεφτά τους σε φορολογικούς παραδείσους, θα έχει όλη την Ευρώπη στο πλευρό του - και σε κάθε περίπτωση εμένα. Αν το κάνει αυτό, μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη μας» συμπλήρωσε εν συνεχεία.
«Αν πιστεύει ότι μπορεί να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις και να τις χρηματοδοτήσει μέσω των παροχών αλληλεγγύης που δίδονται από τα προγράμματα βοήθειας, ότι κάποια μέτρα που υλοποιήθηκαν θα ακυρωθούν, με άλλα λόγια ότι οι Ευρωπαίοι θα χρηματοδοτήσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις, αυτό δεν θα γίνει» διέτεινε παράλληλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης