Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιστολή Παπαδημούλη - Zimmer στον Schultz για τα περί έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για τις συνέπειες ενός Grexit

Επιστολή Παπαδημούλη - Zimmer στον Schultz για τα περί έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για τις συνέπειες ενός Grexit
Κοινή επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schultz, σχετικά με τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για τη σύνταξη έκθεσης σχετικά με τις συνέπειες ενός Grexit ύστερα από αίτημα του γενικού γραμματέα του Ευρωκοινοβουλίου, απέστειλαν ο πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς, Gabriele Zimmer και ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Σας γράφουμε σχετικά με μερικά άρθρα στον ευρωπαϊκό Τύπο που αναφέρονται σε ένα υποτιθέμενο αίτημα που υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να συνταχθεί μια έκθεση σχετικά με τις συνέπειες ενός «Grexit» – χωρίς καμία διαβούλευση μαζί σας ή με την Διάσκεψη των Προέδρων.
Ενώ χαιρετίζουμε την απόρριψη από τον εκπρόσωπο του ΕΚ αυτών των ισχυρισμών, εξακολουθούμε να έχουμε την πεποίθηση ότι τέτοιες αποκαλύψεις στον ευρωπαϊκό Τύπο είναι πολύ σοβαρές και αποκαλύπτουν τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν συγκεκριμένοι κύκλοι ενάντια τόσο στην Ελλάδα όσο και τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.
Έχουμε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με αυτό το θέμα και ως εκ τούτου, σας παρακαλούμε, κύριε Πρόεδρε, να μεριμνήσετε για την άμεση και πλήρη διερεύνηση αυτού του ευαίσθητου θέματος. Αυτή η έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι προτεραιότητες της έρευνας και των μελετών ορίζονται από τους ίδιους τους πολιτικούς.
Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο το ρόλο της πολιτικής εξουσίας στον καθορισμό των καθηκόντων των θεσμικών οργάνων και δεν είναι συμβατές με τον ουδέτερο ρόλο της διοίκησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας.
Με εκτίμηση,
Gabriele Zimmer
Πρόεδρος της GUE/NGL
Δημήτρης Παπαδημούλης
Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»
Σημειώνεται ότι χθες, o κ. Παπαδημούλης είχε προαναγγείλει την αποστολή της σχετικής επιστολής σε δηλώσεις του με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα του Europolitics στις 9 Μαρτίου του 2015, στο οποίο γινόταν λόγος για πρωτοβουλία πολιτικής σκοπιμότητας που ανέλαβε ο γ.γ. του Ευρωκοινοβουλίου, Κλάους Βέλλε, εν αγνοία τόσο του προέδρου όσο και της Διάσκεψης των Προέδρων του Ε.Κ., προκειμένου να τροφοδοτήσει το σενάριο Grexit και η οποία ακυρώθηκε ύστερα από έντονη αντίδραση του προέδρου του Ε.Κ., Martin Schultz.
Όπως είχε αναφέρει, «η αποκάλυψη είναι πολύ σοβαρή και δείχνει τα παιχνίδια που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν σε βάρος της χώρας, αλλά και της σταθερότητας της Ευρωζώνης.
»Η διοίκηση του Ευρωκοινοβουλίου και πρωτίστως ο γενικός γραμματέας του, οφείλουν να τηρούν αυστηρή πολιτική ουδετερότητα, μακριά από πολιτικά παιχνίδια ερήμην των αρμόδιων θεσμών και των προβλεπομένων διαδικασιών.
»Ζητώ με επιστολή μου, η οποία θα αποσταλεί αύριο, από τον πρόεδρο κ. Schultz, υπεύθυνη πληροφόρηση. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει άμεσης και πλήρους διαλεύκανσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης