Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός με τους εταίρους – Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα

Τσίπρας: Θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός με τους εταίρους – Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα
Η ελληνική κυβέρνηση έχει αρχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου τόνισε ο κ.Τσίπρας
Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός με τους εταίρους διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «δεν υπάρχει ελληνικό πρόβλημα.
Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα».
«Είναι προς το κοινό μας όφελος να βρεθούν λύσεις .
Δεν υπάρχει ελληνικό πρόβλημα που δεν έχει αντίκτυπο στην Ευρωζώνη» τόνισε ο κ.Τσίπρας, αναφέροντας πως έχει δαπανήσει το 90% του χρόνου σε διαβουλεύσεις με τους εταίρους.
«Ήρθε η ώρα για το μέλλον.
Αλλά μέλλον με την ανεργία στους νέους να είναι στο 60% δεν υπάρχει» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αρχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.
«Κάνουμε το καθήκον μας.
Τώρα και οι εταίροι μας πρέπει να κάνουν το δικό τους» είπε ο κ.Τσίπρας.
«Έχουμε πλέον ένα διαφορετικό μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό.
Όχι μόνο υποχρεώσεις, υποχρεώσεις, υποχρεώσεις και εκπλήρωση αυτών.
Η Ευρώπη πρέπει να δώσει βοήθεια και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας πως στη συζήτηση με τον Schulz συζήτησαν δράσεις και σχέδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και ότι μπήκαν στην ουσία των ελληνικών προβλημάτων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι  πρέπει να καταρτιστεί σχέδιο για την πρόσληψη νέων ανέργων στην Ελλάδα καθώς και για τη δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης και επενδύσεων στην Ελλάδα.
«Θα ενισχυθούν οι διαδικασίες για την άμεση εκταμίευση των κονδυλίων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο κ.Schulz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης