Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές μεθοδεύσεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης καταγγέλλει η ΝΔ

Κυβερνητικές μεθοδεύσεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης καταγγέλλει η ΝΔ
Βάλλει κατά της κυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία
Κυβερνητικές μεθοδεύσεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.
Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με μία τροπολογία που «πέρασε νύχτα», χωρίς διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, επιχειρεί να χειραγωγήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους που προορίζονται για την κοινωνική πολιτική.
Όπως επισημαίνει η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ., παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για εξαντλητική διαβούλευση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, η κυβέρνηση πέρασε στον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση το άρθρο 45, το οποίο αναφέρεται στη δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής στις τοπικές κοινωνίες με τρόπο «περίεργο».
«Η τροπολογία αυτή δεν περιλαμβάνει κανενός είδους αιτιολόγηση που να δικαιολογεί τη νομιμότητά της, ενώ ήδη το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει αποφανθεί ενάντια στη φιλοσοφία της σε παρόμοιες υποθέσεις», σημειώνει η Ν.Δ., ενώ καταλογίζει στο υπουργείο Εσωτερικών ότι αγνοεί και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, υπό το βάρος εσωκομματικών πιέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης