Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Ευρωπαϊκό ζήτημα το Κυπριακό - Πρέπει να βρεθεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση

Παυλόπουλος: Ευρωπαϊκό ζήτημα το Κυπριακό - Πρέπει να βρεθεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Κύπριο Πρόεδρο, Ν. Αναστασίαδη
Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία ότι η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν περνάει μόνο από τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά και από την πρόοδο του Κυπριακού για την εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ειδικότερα υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι αυτό τόνισε και στον T. Erdogan κατά την πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.
Ακόμη υπογράμμισε ότι οι δικοινοτικές συνομιλίες μπορούν να συνεχισθούν «μόνον εφόσον δεν υπάρχουν προκλήσεις σαν και αυτές που είδαμε πρόσφατα, προκλήσεις οι οποίες θίγουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας” και ότι "οι συνομιλίες αυτές δεν μπορούν παρά να έχουν ως περιεχόμενο την εξεύρεση μιας λύσης, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο”».
Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε το Κυπριακό ως «ευρωπαϊκό ζήτημα», σημειώνοντας πως η εξεύρεση λύσης «είναι κάτι το οποίο πρέπει να επιδιώκει πρώτη η Ευρωπαϊκή Ένωση», γιατί «είναι αδιανόητο να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα» και χωρίς την επίλυσή της «δεν μπορεί να υπάρξει εμβάθυνση, ακόμα και της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης