Τελευταία Νέα
Πολιτική

Να έρθει στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το ελληνικό θέμα ζητούν οι Φιλελεύθεροι

Να έρθει στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το ελληνικό θέμα ζητούν οι Φιλελεύθεροι
Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Guy Verhofstadt, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, εδώ και τρεις εβδομάδες ακούμε συνεχώς ότι έχουν σχεδόν φθάσει σε συμφωνία. Παρ' όλα αυτά δεν έρχονται να συζητήσουν μαζί μας στο Κοινοβούλιο
«Να έλθει επειγόντως το θέμα των ελληνικών διαπραγματεύσεων προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ζήτησε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Guy Verhofstadt.
Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου, «σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, εδώ και τρεις εβδομάδες ακούμε συνεχώς ότι έχουν σχεδόν φθάσει σε συμφωνία.
Παρ' όλα αυτά δεν έρχονται να συζητήσουν μαζί μας στο Κοινοβούλιο.
Στο ενδιάμεσο θα μπορούσαν να είχαν έλθει να μας εξηγήσουν για να καταλάβουμε και εμείς περί τίνος πρόκειται.
Αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να εξετάσει από κοντά την κατάσταση στο επίπεδο των εκτελεστικών οργάνων της Ένωσης, να δει τι σκέφτεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ αλλά και ποιες είναι οι θέσεις της Ελλάδας.
Επομένως, έχουμε ανάγκη για μια συζήτηση στην Ολομέλεια του ΕΚ και μάλιστα επειγόντως».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Manfred Weber υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να στραφεί στην Ελβετία για μια συμφωνία που θα της επέτρεπε να καλύψει τις ανάγκες της και ότι «καθημερινά και όλο περισσότερο η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά και ακολουθεί μια προκλητική συμπεριφορά καθόλου εποικοδομητική.
Πραγματικά ο Α. Τσίπρας και ο Γ. Βαρουφάκης δεν είναι οι κατάλληλοι για να δημιουργηθούν γέφυρες».
Δεν είναι η πρώτη σχετική παρέμβαση των Φιλελευθέρων για το ίδιο θέμα. Στις 28 Μαΐου με ανακοίνωσή τους είχαν εκφράσει τη δυσφορία τους για την «έλλειψη διαφάνειας και λογοδοσίας όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα» και είχαν ζητήσει να προσέλθουν για συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi, και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Pierre Moscovici.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης